• Cu siguranta ne putem gandi ca alegerea unui contabil sau a unei firme de contabilitate poate fi pana la urma o loterie.

    Ce implicatii are activitatea unei firme de contabilitate

    Externalizarea serviciilor de contabilitate a devenit foarte apreciata de majoritatea firmelor, deoarece exista unele avantaje foarte mari.

    Probabil ne gandim ca alegerea unui contabil sau a unei firme de contabilitate poate fi pana la urma o loterie.

    In primul rand, costurile ce tin de evidenta contabila sunt mult mai scazute, comparativ cu cele ale propriului departament de contabilitate. Potrivit statisticilor, economisim cu pana la 50% daca facem un contract cu o firma de contabilitate, comparativ cu salariul unui contabil propriu.

    In cazul oricarei firme de contabilitate, se va semna o polita de asigurare profesionala, ceea ce inseamna ca aceasta este raspunzatoare in fata legii in cazul unei erori, iar firma dumneavoastra nu va avea nici o implicare in acest caz.

    Daca detineti un business, atunci stiti despre controalele fiscale ce au loc periodic. O firma de contabilitate va va asista pe durata acestor verificari, fiind totodata cea care va reprezinta.

    Contabilitatea unei firme este foarte complexa, de aceea, aveti nevoie de personal calificat. In acest mod, dumneavoastra va veti putea ocupa de alte aspecte, cum ar fi organizarea.

    In domeniul legislativ exista modificari foarte dese, dar contabilii sunt la curent cu acestea, pentrua realiza o evidenta fiscala in concordanta cu normele impuse de stat.

    Firma de contabilitate va supraveghea in permanenta toate documentele, iar in acest mod declaratiile catre ANAF vor fi trimise la timp, pentru a nu exista sanctiuni.

    Marea majoritate a firmelor de contabilitate au foarte mare experienta in acest domeniu, deoarece isi desfasoara activitatea de ani de zile, reusind sa indeplineasca cu succes toate cerintele.

    Fiecare afacere are particularitatile sale, de aceea, o firma de contabilitate se informeaza initial cu privire la datele companiei, ca mai apoi sa ofere servicii personalizate.

    Activitatea firmelor de contabilitate este transparenta, iar dumneavoastra aveti accesul in permanenta la orice informatii sau documente referitoare la situatia contabilitatii.

    Cateva din beneficiile pe care le aduce un expert ar fi o gestionare buna, realizand statistici care sa arate raportul dintre profit si pierderi, tine evidenta salariilor, precum si a documentelor relevante.

    Totodata, un contabil te poate ajuta cu idei despre cum sa investesti banii intr-un mod profitabil, reducand sansele de a da faliment.

    Un expert contabil in Bucuresti este esential pentru orice firma, deoarece lui ii sunt incredintate toate informatiile si resursele unei intreprinderi, fiind, fara indoiala, calea cea mai sigura de mentinere a unei afaceri prospere, in care este pastrata  o evidenta clara. Sunt totodata respectate si  rigorile fiscale.

    Concluzionand, firmele de contabilitate pot asigura o buna gestionare a laturii financiare din orice afacere, indiferent de profilul acesteia.  Timpul este foarte important in orice domeniu, de aceea, contabilul trebuie sa realizeze in timp optim toate operatiunile, pentru a asigura un flux de informatii.

    Asadar, putem spune despre contabilitate ca este cea care monitorizeaza intreaga activitate dintr-o firma.

    Dacă dorești să faci parte dintr-un colectiv de profesioniști sau să apelezi la servicii de contabilitate vă așteptăm la sediul firmei de contabilitate, ContabilServ. Informațiile necesare le găsiți pe pagina de contact.

     

    Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitateconsultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.

     

    Articole din acelasi domeniu:

    Criterii de alegere ale unui expert contabil din Bucuresti

    Beneficiile colaborarii cu o firma de contabilitate

    Ce sunt serviciile de salarizare?

    Cat de mult ajuta un soft de contabilitate o societate?

    Cat de importante sunt serviciile de contabilitate de calitate


    your comment
  • Vitaminele și mineralele nu sunt nici surse de energie, nici nu au rolul de „cărămizi” în corp, totuși sunt foarte importante pentru sănătate.

    Nutritia: Ce rol au vitaminele si mineralele in alimentatie?

    Printre altele, ele catalizează reacțiile chimice din corp, cum ar fi cele în care sunt implicate proteinele, grăsimile sau carbohidrații în organism sau în sinteza țesuturilor. Astfel se consideră că vitaminele au un rol foarte important în asigurarea vitalității și a unei sănătați cât mai bune.

    Vitaminele – deseori într-o doză mult mai mare decât cea recomandată de obicei – pot preveni boli care variază de la defecte din naștere sau cataracte la boli de inimă sau cancer. Și mai provocatoare decât atât sunt ipotezele că vitaminele pot minimaliza efectele normale ale îmbătrânirii.

    Ce se întâmplă dacă nu avem sufiente vitamine și minerale în organism?

    Efectele lipsei diferitelor vitamine se observă, de exemplu, în depresii, iritablitate, lipsă de concentrare, alterarea reflexelor, slăbiciune musculară, dereglări ale traectului gastrointestinal și scăderea vitezei de coagulare.

    Simptome mai serioase pot fi durerile, tulburarea vederii, netolerarea luminii, dermatita, crizele convulsive, anemia, afecțiuni ale oaselor, hemoragii și dereglari ale sistemului nervos central. Lipsa diferitelor minerale poate avea ca efecte insomnii, dureri musculare, osteoporoză, anemii sau disfuncții renale.

    Cum se pot evita lipsurile de vitamine și minerale?

    Lipsurile pot rezulta din tratament antibiotic, alcoolism, sau din folosirea anumitor antacide. În plus, pentru că organismul nu poate sintetiza o mare parte dintre vitamine și minerale acestea trebuie furnizate prin diete sau suplimente nutritive.

    Totuși pot apărea deficiente și din cauza ingerării unor cantități nepotrivite de vitamine din surse externe. Suplimentarea alimentara este o opțiune importantă deoarece vitaminele din mâncăruri sunt distruse prin gătire, congelare sau expunerea la soare sau aer.

    Suplimentele alimentare

    Atleții de performanță și-au ridicat standardele în ceea ce privește nutriția și cer suplimentări ale dietelor. În comparație cu sedentarii, atleții au nevoie de o cantitate mai mare din vitaminele A și B6 și de calciu pentru a susține consumul extraordinar de proteine.

    Au nevoie de mai mult magneziu (un mineral esențial pentru relaxarea mușchilor și pentru fortificarea oaselor) din cauza că prin transpirație ei îl pierd într-o cantitate mare.

    Atleții au nevoie de catități mari de vitamina C pentru a asigura un țesut conjuctiv puternic, pentru a proteja organismul împotriva efectelor stresului intens și pentru a încetini producerea de acid lactic. Au nevoie și de aminoacizi pentru dezvoltarea, vindecarea sau regenerarea țesutului muscular.

    Doar o cantitate mai mare de mâncare și deci un aport crescut de calorii nu este suficient pentru majoritatea atleților. Ei nu au nevoie de mai multă hrană, ci de un adevărat program nutrițional. De fapt, deficiente de nutriție s-au descoperit și la atleții care consuma 8000 de calorii.

    Suplimentarea este uneori absolut necesară din cauza că efortul intens modifică echilibrul dintre nutrimentele calorice și nutrimentele esențiale. O cerere din ce în ce mai mare se observă la elementele nutritive legate de antrenament, rezistență, imunitate și regenerarea musculară.

    De altfel este imposibil pentru foarte mulți oameni să păstreze un echilibru în ceea ce privește limitele de timp și de calorii fără suplimentele nutritive.

    Apa

    Apa este vitală pentru majoritatea funcțiilor organismului. Cam o pătrime este eliminată prin urină zilnică iar prin antrenamente se pot pierde încă două pătrimi pe ora prin transpirație. Din aceasta cauza trebuie sa bem cât mai multa apă în timpul zilei, cantitatea recomandată fiind de 8 pahare mari pe zi, și chiar mai mult înainte și după antrenament.

    Articole din același domeniu:

    Nutriția: Ce sunt grăsimile și care sunt diferențele între acestea

    Nutriția: Ce sunt carbohidrații si de ce sunt importanți?

    Nutriția: De ce avem nevoie de proteine?


    your comment
  • Fie ca detii o afacere, fie ca planuiesti sa ai o afacere, una dintre cele mai bune inspiratii ale tale poate veni dintr-o sursa neasteptata, inainte de toate astea trebuie sa ti cont de un singur lucru.

    Cinci lucruri pe care sa nu i le ceri niciodata contabilului tau

    Nu este vorba de primul tau angajat, de asistentul personal sau chiar de avocatul tau. De fapt, este vorba de persoana care iti calculeaza bugetul, finalizeaza platile si pregateste declaratiile si te ajuta sa incorporezi tehnologia in afacere pentru a te dezvolta eficient. Este vorba de contabilul tau.

    Avand in vedere amploarea experientei si bogatia cunostintelor dobandite prin colaborarea cu mai multe companii, un bun contabil are potentialul de a fi atat un mentor, cat si un partener – daca ii permiti.

    Odata ce ai gasit un contabil bun, ultimul lucru pe care ti l-ai dori sa il faci este compromiterea relatiei prin intrebari care nu sunt necesare, ciudate sau mai rau, prin obligarea la munca mecanica. In acest articol vei gasi 5 situatii in care nu trebuie sa iti pui niciodata contabilul sau firma de contabilitate.

    Nu ii cere sa iti plateasca taxele si impozitele

    Contabilul nu are voie sa se atinga de banii tai, sa iti faca plati si aici ma refer in special daca aveti o relatie externalizata. Dar nici daca ai un contabil „in house” nu il pune sa faca asta. Ia-ti un casier, pentru ca deontologia ii interzice sa lucreze cu bani, tocmai ca sa aiba grija de banii tai si sa verifice unde se duc cand se duc. El este cel care confirma platile efectuate in conformitate cu documentele.

    Niciodata sa nu iti obligi contabilul sa faca actiuni automate

    Unii antreprenori romani inca ii roaga pe contabili sa le gestioneze agenda, sa pregateasca platile manual, facturile si tranzactiile. Acestea sunt cu siguranta taskuri automate!

    Investeste in tehnologie si automatizeaza sisteme care iti vor face viata ta si munca contabilului tau mult mai usoare.

    Daca colaborezi cu o firma de contabilitate aceasta cu sigurata lucreaza cu un soft de contabilitate precum SAGA sau altele de acest tip.

    ContabilServ vine in ajutorul tau, prin experti contabili care sunt inconjurati de tehnologie, aplicatii si programe care iti eficientizeaza afacerea prin salvarea timpului si actiuni precise.

    Nu iti intreba niciodata contabilul cum performeaza afacerea ta

    De ce? Pentru ca ar fi trebuit sa stii asta deja!

    Diferenta esentiala dintre cele doua situatii este responsabilitatea. Un om care doar conduce prin functie nu va reusi niciodata sa detina in adevaratul sens al cuvantului o afacere, iar angajatii niciodata nu vor sti cum sa gestioneze lucrurile pentru a functiona corespunzator. Insa, un manager care imparte taskuri este un manager care isi cunoarte afacerea si stie cum sa distribuie roluri fiecaruia.

    Ca manager trebuie sa fii la curent cu tot ce se intampla in fiecare departament, chiar si in contabilitate.

    Contabilul sau firma de contabilitate te poate ajuta sa planifici si sa interpretezi numerele, dar tu trebuie sa ai o modalitate unica de a citi aceste date.

    Daca iti doresti ca afacerea ta sa aiba succes, fa-ti timp sa analizezi bugetele, cheltuielile si investitiile si implementeaza sisteme care sa stochete informatia, in asa fel incat sa o ai mereu la indemana.

    Nu ii cere sa iti intocmeasca contracte

    Nu ii poti cere asta pentru ca nu este avocat, este contabil. Rolul lui este sa iti solicite contractele, nu sa le intocmeasca. E adevarat ca nu are tariful unui avocat, insa nu despre asta este vorba. Apeleaza la profesionisti, pentru ca vei salva multi bani ulterior.

    Nu ii cere niciodata contabilului sa incalce regulile

    Nu compromite relatia cu contabilul tau, rugandu-l sa faca ceva corupt, care nu este etic. Pastreaza-ti mereu integritatea. Daca nu respecti acest lucru, s-ar putea sa se intoarca impotriva ta.

    Contabilul trebuie sa aiba incredere in tine si tu sa ai incredere in el. Daca acest echilibru se strica, lucrurile se pot sfarsi prost pentru unul din voi sau pentru amandoi.

    Contabilul ar trebui sa fie confidentul tau, ingerul pazitor, cel care te ajuta sa iei cea mai buna decizie si in cunostinta de cauza. Plateste-l la timp, trateaza-l cu respect, nu il minti si multumeste-i din cand in cand.

     

    Dacă dorești să faci parte dintr-un colectiv de profesioniști sau să apelezi la servicii de contabilitate vă așteptăm la sediul firmei de contabilitate, ContabilServ. Informațiile necesare le găsiți pe pagina de contact.

     

    Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitateconsultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.

     

    Articole din acelasi domeniu:

    Criterii de alegere ale unui expert contabil din Bucuresti

    Beneficiile colaborarii cu o firma de contabilitate

    Ce sunt serviciile de salarizare?

    Cat de mult ajuta un soft de contabilitate o societate?

    Cat de importante sunt serviciile de contabilitate de calitate


    your comment
  • Ei bine, știm că sunt femei care detestă pijamalele, poate pentru că nu se simt confortabil în ele, nu găsesc pijamale în care să se simtă cu adevărat relaxate și confortabile în ele sau efectiv au fost forțate de către părinți toată copilăria să poarte pijamale.

    E mai bine cu pijamale sau fără? Ce tip de pijama preferi?

    Însă iubitoarele de pijamale se împart în trei mari categorii. Indiferent de preferințele pe care le ai, am  făcut o selecție în care sigur te vei regăsi și tu.

    Pijamale cu pantaloni lungi

    Dacă multe dintre pijamalele tale au pantaloni lungi atunci aici este categoria ta . Fie că porți pijamale cu pantaloni groși sau subțiri, fie că sunt din bumbac, pijamale din mătase, din satin, largi sau mulați acestea sunt preferatele tale.

    Sunt multe dintre iubitoare de pijamale din această categorie care poartă pantaloni lungi în casă dar nu dorm neapărat cu ei. Și astfel intră și în altă categorie.

    Tot în această categorie există marile amatoare de pijamale cu nasturi cum sunt de exemplu pijamalele de damă de la Misstero Ocean Blue Lace sau pijamale din mătase Sierra Silk Swarovski. Însă sunt multe care aleg modele de pijamale mai simple.

    Aproape în unanimitate am ajuns la concluzia că cel mai important factor la alegerea unei pijamale este materialul și modelul. Trebuie să fie plăcut la atingere, moale, confortabil sau mătăsos precum pijamale din mătase.

    O nouă surpriză la categoria “pantaloni lungi” a fost modelul bluzei de pijama care chiar nu contează. Fetelor le plac toate modelele de top. Se pare că atâta timp cât pantalonii sunt lungi, în partea de sus pot purta de la maiou la tricou sau cămașă. Aici aleg în funcție de sezon, de cât de cald e în casă sau de cât de friguroase sunt.

    Pijamale cu pantaloni scurți

    Că e iarnă sau vară tot pantaloni scurți au la pijamale. Singura diferențiere pe sezoane se face la partea de sus. Pentru vară aleg pijamale cu top cu bretele subțiri sau tricou, iar pentru iarnă aleg bluze cu mânecă lungă sau bluze tip cămașă. Diferența față de categoria anterioară este că aici nu renunță niciuna la pantaloni atunci când se bagă în pat.

    Pijamale tip cămasă fără pantaloni

    Sunt o parte din iubitoarele de cămăși de noapte, de la foarte sexy la foarte simple cu bretele, cu mâneci lungi sau tip cămasă din mătase lungă.

    A doua subcategorie este cea care se intersectează cu iubitoarele de pantaloni lungi. Ele preferă să doarmă fără pantaloni, dar îi poartă prin casă cu plăcere. Tot aici le-am încadrat și pe cele care urăsc pijamalele. Ei bine, da! Ele există. Și nu își cumpără niciodată pijamale, ci doar niște tricouri de dormit. Cu mesaje, cu desene, imprimeuri sau simple, important e să fie confortabile.

    Sursa: Adnews

    Articole din acelasi domeniu:

    Fii la modă și în pijamale nu doar cu ținutele de stradă

    Istoria matasii naturale si cum se obtine aceasta

    Simte-te eleganta si relaxata in pijamale confortabile la tine acasa

    E pacat sa dormi la voia intamplarii, alege o pijama perfecta


    your comment
  • Dacă ai propria afacere sau ești manager într-o firmă este bine să ai cunoștințe despre contabilitatea primară pentru că acestea sunt un plus în evoluția afacerii tale și cu siguranță te vei simți mai sigur pe ceea ce faci, poți citi cu ușurință cifrele din documentele contabile și ai o viziune mai clară asupra strategiei de dezvoltare a societății comerciale.

    Ce este contabilitatea primară și cine o poate efectua?

    Poți începe cu contabilitatea primară și ca viitor student în domeniul contabilității pentru că astfel te va ajuta să iei o decizie dacă îți dorești să intri în lumea cifrelor.

    Află ce este contabilitatea primară

    Conform legislației în vigoare, contabilitatea este o activitate specializată în măsurarea, evaluarea, cunoașterea, gestiunea și controlul activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, precum și a rezultatelor obţinute din activitatea persoanelor juridice și fizice care desfășoară activități economice.

    Ca urmare, contabilitatea trebuie sa asigure inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea, publicarea si pastrarea informatiilor cu privire la pozitia si performanta financiara şi alte informatii referitoare la activitatea desfasurata, atat pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatile cu investitorii actuali si potentiali, creditorii financiari si comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori.

    Inregistrarea cronologica si sistematica se face pe baza documentelor justificative. Contabilitatea primara se refera tocmai la intocmirea documentelor contabile justificative care stau la baza inregistrarilor in jurnale.

    Care sunt tipurile de documente ce trebuie înregistrate?

    • facturi catre clienti, documente de trezorerie (chitante, dispozitii de incasare / plata catre caserie, ordine de plata, cecuri, foi de varsamant);
    • intocmirea registrului de casa;
    • a notelor de intrare receptie (NIR);
    • a bonurilor de consum;
    • si a deconturilor de cheltuieli.

    Se poate ține contabilitatea primară acasă?

    În principiu se poate ține acasă însă de multe ori practica ne poate sta în cale.

    Poți ține contabilitatea cu ușurință acasă chiar dacă nu ai prea multă experiență în domeniu dacă aceasta se rezumă doar la înregistrarea de venituri și cheltuieli.

    Însă dacă fluxul de documente este mult mai amplu, activitatea firmei presupune să primești marfă în depozit (marfa pe care trebuie să o verifici efectiv), atunci nu poți să întocmești nota de intrare recepție de acasă, trebuie să fii prezent la locul recepției.

    În plus te poți întâlni cu fel și fel de situații pe care nu știi cum să le manageriezi lucrând singur și de aceea este mai bine să lucrezi într-o firmă de contabilitate unde poți învăța multe și astfel poți căpăta multă experiență dând multă valoare jobului tău.

    Daca vrei să lucrezi în domeniu, dar nu ai pregătire iată ce curs trebuie să faci

    Dacă îți dorești să lucrezi sau vrei să aprofundezi domeniul contabilității, noi îți recomandăm să urmezi cursurile unei universități cu profil economic, cu specialitatea contabilitate.

    Daca îți dorești să te perfecționezi, cel puțin pentru moment, doar în întocmirea de documente contabile, atunci poți alege din multele oferte ale societăților de formare profesională pentru adulți.

    Ce curs trebuie să cauți? Pentru început cel de contabilitate primară. În general, firmele care organizează astfel de cursuri au împărțit programa în cursuri de contabilitate primară și cursuri de contabilitate financiară. În general, primele sunt obligatorii pentru a le urma pe celelalte.

    Ce responsabilitate are un contabil când ține evidența documentelor?

    Responsabilitățile din fișa postului a unui contabil ce ține contabilitatea primară, le putem extrage din însăși definiția contabilității primare:

    • Să înregistrezi zilnic, corect și la timp, și în conformitate cu legislația în vigoare, manual sau în programul (soft de contabilitate) utilizat de companie, toate datele de contabilitate primară, pe baza documentelor justificative: facturi, încasări și plăți, întocmirea zilnică a registrului de casă, deconturi de cheltuieli, bonuri de consum;
    • Îndosarierea și arhivarea documentelor;
    • Ținerea la zi a evidențelor pe clienți și furnizori și urmărirea încasărilor, respectiv a plăților;
    • Efecturea de situații și rapoarte către management, pe baza documentelor înregistrate.

    Dacă dorești să faci parte dintr-un colectiv de profesioniști sau să apelezi la servicii de contabilitate vă așteptăm la sediul firmei de contabilitate, ContabilServ. Informațiile necesare le găsiți pe pagina de contact.

     

    Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitateconsultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.

     

    Articole din acelasi domeniu:

    Criterii de alegere ale unui expert contabil din Bucuresti

    Beneficiile colaborarii cu o firma de contabilitate

    Ce sunt serviciile de salarizare?

    Cat de mult ajuta un soft de contabilitate o societate?

    Cat de importante sunt serviciile de contabilitate de calitate


    your comment