• În toate cele 9 filme ale seriei Fast & Furios au apărut multe mașini-simbol emblematice însă una refuză să dispară și apare mereu, adică un 1970 Dodge Charger R/T negru cu o priză de aer cromată pe capotă. Este un muscler car legendar iubit de mulți fani ai filmului, modificat și îmbunătățit.

    Setul LEGO 42111 Dom’s Dodge Charger inspirat din filmul Furios și Iute

    Pentru fanii Dodge Charger și fanii LEGO acesta este un an extraordinar pentru că seria de seturi LEGO Technic a adus în prim plan prima mașină dintr-o serie de mașini inspirate din faimoasa franciză, setul LEGO Dom’s Dodge Charger 42111.

    Dacă îți dorești să trăiești experiența vitezei supreme cu acest Dodge Charger condus de neînfricatul pilot de curse stradale Dominic Toretto vezi motorul în V8, pistoane ce se mișcă și un sistem de direcție plus o canistră de nitro pentru putere suplimentară.

    Intră în lumea lui Dominic Toretto

    Recreează cascadoriile cu acțiune ale lui Dom, apoi expune mașina în faimoasa poziție cu roțile din față ridicate.

    Construcția începe cu structura internă a punții spate, integrând diferențialul și un suport foarte solid pentru axurile roților.

    Această mașină are o grămadă de detalii autentice, precum capota care se deschide pentru a dezvălui celebrul motor V8.

    Bolidul include și funcții precum pistoanele mobile, suspensia de tip wishbone, sistemul de direcție și turbosuflanta. În portbagajul mașinii se află o butelie de protoxid de azot, fiind jucăria LEGO perfectă prin care să îți reimaginezi urmăririle de mare viteză ale lui Dom!

    Lego 42111

    Fanii filmelor Fast & Furious cu vârste mai mari de 10 ani vor adora să pună mâna pe propria lor versiune din cărămizi LEGO a faimoasei mașini a lui Dominic Toretto și să recreeze momente clasice din film!

    Setul LEGO include 1077 de piese și reprezintă o provocare disytractivă pentru toți fanii pasionați de vehiculele de jucărie.

    Dimensionat perfect pentru a crea o formidabilă piesă de expus care să decoreze camera de zi, garajul, biroul sau cinematograful de acasă.

    Setul LEGO Technic 42111 Dom’s Dodge Charger este disponibil pe Mindtoys, iar celor care îl vor lua le urez spor la construit!

    Pe Mindtoys puteți găsii și noile seturi de la LEGO Star Wars: Casca de Stormtrooper 75276Casca lui Boba Fett 75277 sau D-O 75278.

    De asemenea puteți găsii alte seturi de la LEGO Speed Champions pentru pasionații de mașini, LEGO Friends unde poți creea o lume de poveste cu Mia și prietenele ei, LEGO DUPLO pentru micuții constructori, LEGO City, LEGO Creator 3in1, LEGO ClassicLEGO Ninjago și multe altele.


    your comment
  • Dacă obiectivul tău principal este să îți dezvolți masa musculară și să slăbești pentru optimizarea compoziției corporale atunci o dietă în care încorporezi cu atenție și niște fast food sau te menții în deficit pentru slăbire cu niște produse procesate nu o să mai fie suficient.

    Câte calorii trebuie să consumi zilnic pentru a arde grăsimi?

    Atunci când în planurile tale este implicată toniefierea, profilul de macronutrienți din alimente individuale este de o importanță majoră.

    Ideea e că dacă le vrei pe amândouă deja nu mai e la fel de ușor ca atunci când vrei numai să slăbești sau să crești în greutate.

    Iată un raport de nutrienți pentru arderea grăsimilor și menținerea masei musculare

    În cazul acesta când spunem că vrem să slăbim de fapt vrem să ardem grăsimea și să pătrăm cât mai mult din masa musculară adică urmărim să ne dezvoltăm mușchii și să nu punem prea multă grăsime în acest timp.

    Pentru arderea grăsimilor și creșterea în masă musculară proteinele sunt cele mai importante dar și alți nutrienți.

    1.Proteine

    Consumul de proteine va avea un rol determinant mult mai mare pentru compozitia corporala decat o va avea cel de carbohidrati.

    Iată din ce cauze:

    • proteinele sunt eficiente pentru dezvoltarea masei musculare;
    • acestea ajută la menținerea masei musculare atunci când dorești să slăbești sau să te tonifiezi;
    • o dietă bogată în proteine este mult mai eficientă pentru reducerea grăsimii corporale;
    • proteinele țin cel mai bine în frâu poftele și senzația de foame.

    2.Carbohidrați

    Ar trebui să consumi și destul de mulți carbohidrați. Mulți antrenori îți vor spune că o dieta low carb e cea mai bună metodă de slăbire. Alții îți vor spune că e numai o modă. Și desigur că vor exista și unii care sunt încă indeciși.

    Însă trebuie să știi că dacă ești sănătos(oasă) și ai faci sport, în special antrenamente cu greutăți în mod regulat, șsnsele să ai nevoie de o dietă cu mai mulți carbohidrați sunt destul de mari.

    Și da, asta se aplică atât atunci când vrei să crești în masă musculară, cât și când vrei să slăbești. Adevărul e ca o dietă cu mulți carbohidrați te poate ajuta să îți atingi obiectivul mai rapid, indiferent care ar fi acesta.

    3.Grăsimi

    Probabil că în acest caz nu ai nevoie să mănânci atât de multe grăsimi precum crezi.

    Deși e adevărat că e mult mai ușor să ai un control caloric mai bun când nu mănânci grăsimi (grăsimile au 9 calorii/gram), ceea ce desigur că e o strategie bună de control al greutății, nu ține cont de o realitate incontestabilă: grăsimile sunt o componentă esențială în dietele noastre.

    Grăsimile sunt implicate în procese vitale de la menținerea celulară la producția de hormoni, sensibilitatea la insulină și mult mai multe. Prin urmare, dacă sari peste acest macronutrient de bază, riști să îți pui în pericol sănătatea.

    Până să concluzionăm cum să împărțim macronutrienții, să recapitulăm niște aspecte.

    • echilibrul energetic este cel mai important aspect al unei diete adică balanța dintre câtă energie ingeri și câtă folosești determină dacă te îngrași sau slăbești.
    • felul în care îți împarți caloriile în proteine, carbohidrați și grăsimi este extrem de important.
    • cel mai puțin important aspect din dietă atunci când vorbim despre greutate și compoziție corporală îl reprezintă alimentele pe care le consumi.

    Câte calorii trebuie să consumi zilnic?

    Calculează-ți necesarul caloric zilnic, împarte-l în macronutrienți și construiește un plan alimentar care conține cel puțin 80% din calorii provenite din alimente nutritive “sănătoase”.

    Când îți calculezi necesarul caloric trebuie să ții cont de câteva elemente importante:

    • greutatea ta;
    • grăsimea corporală cu aproximație;
    • nivelul de activitate fizică.

    Și poți calcula:

    • rata metabolismului bazal;
    • consumul energetic zilnic total.

    În funcție de aceste rezultate îți poți seta cantitatea de macronutrienți.

    Cantitatea de energie pe care corpul tău o arde atunci când ești în stare de rapaus reprezintă rata metabolismului bazal.

    Rata metabolismului bazal reprezintă de fapt cantitatea cea mai mică de energie de care ai nevoie pentru a te menține în viață.

    Cantitatea zilnică de energie pe care o arzi într-o zi (24 de ore) reprezintă consumul energetic total zilnic.

    Rata metabolismului bazal (RMB) și cantitatea de energie pe care o arzi prin activitățile fizice, dar și digestia și procesarea alimentelor însumeaza consumul energetic total zilnic (Total Daily Energy Expenditure – TDEE).

    Cum să împarți mesele pe macronutrienți pentru arderea grăsimii?

    Studiile au arătat că atunci când facem antrenamente cu greutăți în mod regulat și respectăm următoarele reguli, vei arde grăsimea și nu vei sacrifica prea multă masă musculară.

    • Așadar ar trebui să consumi proteine de 2-2,5g/kg de masă corporală zilnic.
    • dacă ai un metabolism sănătos și faci sport regulat, setează-ți consumul de grăsimi la 0,5-0,7g/kg de masă corporală zilnic.

    Nu mâncatul glucidelor te îngrasă sau te oprește să slăbești, ci consumul lor în exces o va face. Când mănânci suficienți carbohidrați o să te și antrenezi mai bine, te vei bucura de mâncare, vei avea mai multă energie.

    Articole care v-ar putea interesa:

    Șase beneficii esențiale ale utilizării leucinei

    Fetele pot slăbi eficient cu ajutorul exercițiilor la sală

    Iată 6 mituri frecvente despre fitnessul feminin

    Ce efecte au aminoacizii BCAA asupra organismului


    your comment
  • De un lucru trebuie să fiți siguri și anume că joaca cu LEGO îi ajută deja pe micuți să se pregătească pentru un viitor strălucit în condițiile în care se pune accent pe stiințe, tehnologie, matematică și inginerie. Un interes pentru LEGO se traduce direct printr-o carieră promițătoare.

    Ghid cumpărător: Cum să alegi un set LEGO frumos pentru copilul tău

    Jocul cu piesele de construcție LEGO este un mod distractiv pentru ca cel mic să-și dezvolte abilitățile de coordonare și motrice, de a reproduce forme și ulterior, creativitatea și imaginația.

    Mai mult, copiii pot folosi aceste jocuri în scenariile lor imaginare şi există dovezi că între construcţiile complexe din copilărie şi abilităţile avansate în calcul matematic în perioada adultă există o strânsă legătură.

    Jocul de construcție LEGO este cel mai cunoscut joc din lume și cu un standard de calitate înalt.

    Încă din 1958, cărămizile LEGO au atins cele mai înalte standarde ale industriei. Acest lucru garantează că sunt consecvente, compatibile și se conectează cu ușurință de fiecare dată.

    Aceste jocuri construibile sunt potrivite pentru o plajă mare de vârste și suntem siguri că mulți dintre adulți nu se vor abține să nu construiască și ei ceva.

    Pentru a găsi cel mai bun și distractiv, dar și unul dintre cele mai frumoase jocuri LEGO, poți lua în considerare câteva indicații generale legate de acest produs:

    Este importantă vârsta indicată pe cutie

    Pentru început alegeți un set LEGO în funcție de vârsta copilului tău pentru că acest detaliu chiar contează, deoarece firma producătoare a modificat mărimea pieselor și complexitatea structurii odată cu creșterea în vârstă.

    LEGO Duplo ocupă un loc absolut special în categoria jucăriilor inteligente pentru copii între 1.5 – 5 ani. Efectele lor pozitive asupra imaginației și dexterității celor care le folosesc sunt recunoscute înclusiv de către specialiștii în domeniu.

    Propunerea noastră este Parada de ziua lui Mickey și Minnie 10597, un set de dimensiuni medii care se bucură de dublu succes. Pentru fetițe care iubesc filmul animat vă recomandăm Elsa și Olaf la Petrecere 10920 și pentru băieți Laboratorul Super Eroilor 10921.

    Deci, un set Lego Duplo format din cărămizi mari și simple poate fi foarte plictisitor pentru un copil de 6-12 ani. Jucăriile pentru copii de acea vârstă au piese mult mai mici, puzzle-ul este mai complex și construcția necesită mai multă răbdare. Verifică etichetele de vârstă inscripționate pe fiecare cutie.

    Cafeneaua cu Brioșe a Oliviei 41366 sau Concursul de talente al Andreei 41368 este o idee excelentă pentru fete. Puteți să alegeți un LEGO Disney Princess cum ar fi Aventura pe ocean a Moanei 43170 sau Aventuri din cartea de povești cu Anna și Elsa 43175.

    De asemenea puteți alege pentru un cadou noile LEGO Dots.

    Pentru băieți puteți încerca un LEGO Star Wars Millenium Falcon sau TIE Interceptor, LEGO City Intervenție cu elicopterul de pompieri 60248 sau LEGO Ninjago Robot de aur 71702 și multe altele.

    Ce temă să alegem

    În general jocurile LEGO au o temă dintr-un film precum seria Star Wars, personaje celebre ca Spiderman, Iron Man sau Harry Potter, o structură urbană tip LEGO City, o serie de mașini, roboți sau avioane.

    Indiferent de tema achiziționată, datorită mărimilor standard de îmbinare, jucăriile construibile pot fi tot timpul unite și îmbinate în diferite feluri, lăsând astfel libertatea fiecărui copil să-și creeze propria poveste.

    De asemenea găsiți și cutii cu piese individuale fără temă precum cele din categoria LEGO Classic unde copilul nu are o temă anume și pot contrui de la zero orice dorește fără a avea catalog cu indicații de urmat.

    Diverse accesorii

    În general jucăriile LEGO conțin o serie de accesorii suplimentare precum nave, corăbii, plăci de constructie de mari dimensiuni (Placă de bază gri 10701 sau Placă de bază albastră 10714), planete, animale, vegetație, mașini sau elicoptere.

    Fiecare accesoriu în plus achiziționat va face povestea jucăriilor mult mai atractivă și interesantă, iar copilul va fi atras de jucării, fără să existe riscul ca ele să fie abandonate sau stricate. Odată ce copilul se atașează de jucării și ele sunt o sursă continuă de fascinație, le va proteja mult mai bine.

    Pentru a achiziționa jocuri LEGO poți accesa diverse magazine online de profil precum Mindtoys. Varietatea de seturi și teme, cât și prețurile adesea reduse sigur te vor ajuta să achiziționezi setul potrivit pentru copilul tău.


    your comment
  • Cu siguranță proteinele de proveniență animală sunt complete, pe când o sursă de proteine vegetale este adesea incompletă dar organismul uman nu are nevoie de toți cei 9 aminoacizi în fiecare porție de mâncare. Avem nevoie de acești aminoacizi în fiecare zi, nu la fiecare masă. Cei nouă aminoacizi pot fi derivați dintr-o singură sursă de hrană, sau o combinație de alimente, care formează împreună o proteină completă.

    Top 15 de surse bogate în proteine vegetale

    Cu un număr din ce în ce mai mare de vegetarieni și vegani, calitatea proteinelor vegetale (vs. celor din surse animale) devine un subiect important.

    Și cei care sunt vegetarieni au nevoie de o sursă de proteine pentru creșterea masei musculare.

    Iată cele 20 de surse bogate în proteine vegetale.

    1. Semințe de cânepă

    Semințele de cânepă conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali, și sunt, de asemenea, bogate în fibre. Acestea oferă un raport optim de omega-3 și omega-6 acizi grași și sunt, de asemenea, bogate în minerale și antioxidanți. Aceste semințe sunt legate de reducerea inflamației la nivel de sistem și de echilibrul hormonal, printre multe alte beneficii.

    100g de semințe de cânepă conțin 30g de proteine.

    2. Semințe de chia

    Semințele de chia sunt o sursă completă de proteine vegetale într-o formă ușor de digerat, și sunt, de asemenea, abundente în fibre și acizi grași omega3. Ele sunt, de asemenea, bogate în minerale, inclusiv calciu, mangan, fosfor, fier și zinc. Semințele Chia conțin, de asemenea, triptofan, care vă poate ajuta să obtineți un somn mai bun.

    3. Quinoa

    Quinoa, considerată a fi o pseudocereală, este și ea o sursă excelentă de proteine vegetale. De asemenea, este bogată în fibre, cupru, acid folic, magneziu, mangan, fosfor și zinc, precum și o serie de antioxidanți. Quinoa conține și saponine, cărora le sunt atribuite proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii.

    100g de quinoa gătită conțin 4,5g de proteine.

    4. Hummus de năut și tahini

    Humusul de casă, care este în mod tradițional făcut din năut (de asemenea, cunoscut sub numele de fasole Garbanzo), ulei de măsline și usturoi, formează o proteină completă atunci când este cuplat cu nuci sau semințe. Năutul este bogat în fibre, minerale și molibden. Data viitoare când prepari hummus, adaugă câteva semințe de floarea soarelui sau de susan (sau tahini- ulei de susan) în rețeta ta și te vei bucura de o proteină completă, si o inimă sănătoasă.

    00g de hummus cu tahini conține 8g de proteine.

    5. Orezul brun și fasolea

    Combinația dintre o varietate de cereale integrale cu leguminoase formează o proteină completă. Din acest motiv, un castron de orez brun și de fasole este o opțiune foarte bună pentru un complex mare de proteineOrezul brun este o bună alegere, întrucât nu conține gluten. Fasolea oferă o varietate de substanțe nutritive, inclusiv vitamina B1, o varietate de minerale, și molibden, un mineral extrem de util organismului.

    100g de orez brun fiert conțin 2,6g de proteine

    100g de fasole fiartă conțin 9g de proteine

    6. Linte cu orez

    Lintea este considerată o sursă foarte bună de proteine vegetale, carbohidrați complecși și fibre. Este o excelentă sursă de minerale, dintre care se disting fosforul, fierul, zincul și magneziul, dar si de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9). Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentație sunt lintea verde și cea roşie, care îşi păstrează cel mai bine forma şi proprietăţile în urma fierberii.

    100g de linte fiarta contin 9g de proteine.

    100g de orez brun fiert contin 2,6g de proteine

    7. Spirulina cu nuci

    Spirulina oferă aproape toți aminoacizii esențiali în sine. Aceasta conține, de asemenea, o gamă largă de minerale, împreună cu mai multe vitamine B și un număr de compuși antioxidanți. Oferă organismului clorofila, care este foarte benefică pentru sistemul circulator, împreună cu sistemul digestiv și ficat. Atunci când este cuplată cu nuci, care sunt, de asemenea, bogate în minerale, veți obține o proteină completă.

    100g de spirulină conțin 58g de proteine

    100g de nuci conțin 15g de proteine vegetale

    8. Drojdia de bere inactivă

    Drojdia de bere inactivă este adesea folosită în bucătăria vegetariană, mai ales pentru ca are un gust asemănător cascavalului. Mai este numita și ”proteina vegetarienilor”, deoarece este o sursă bogată de proteine complete, având peste 55% proteină de calitatate. Cu un conținut de 18 aminoacizi, fulgii de drojdie intră în categoria proteinelor complexe și pe lângă acestea, conțin și 15 minerale. Unul dintre beneficiile fulgilor de drojdie ar fi conținutul mare de vitamine B (după unele păreri, drojdia de bere inactivă conține și vitamina B12) care ajută la menținerea unui nivel echilibrat de stres, prevenția cancerului de pancreas, asigurând și o piele sănătoasă. Alte elemente aflate din belșug în fulgii de drojdie sunt: magneziul, chromium, cuprul, vanadiumul, molybdenumul și litiumul.

    100g de fulgi de drojdie de bere inactivă conțin 44g de proteine

    9. Semințe de floarea-soarelui, susan, in, dovleac

    Aceste semințe sunt bogate atât în proteine, cât și în vitaminele E, B1, B6, acid folic, minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, dar și typtofan și fitosteroli.

    100g de semințe de floarea-soarelui, crude, conțin 21g de proteine vegetale

    100g de semințe de susan conțin 20g de proteine

    100g de semințe de in conțin 18g de proteine

    100g de semințe de dovleac, crude, conțin 24g de proteine

    10. Nuci, alune, caju, fistic, alune de pădure

    S-a demonstrat că nucile și alunele conțin din abundență atât proteine vegetale, cât și grăsimi sănătoase (chiar și Omega-3), fiind, de altfel, și o sursă bogată de vitamine și minerale. Nucile românești sunt și sursă de polifenoli (antioxidanți) alimentari.

    100g de nuci românești, crude, conțin 21g de proteine

    100g de migdale crude conțin 22g de proteine

    100g de caju crud conțin 18g de proteine

    100g de alune de pădure crude conțin 25g de proteine

    100g de fistic crud conțin 25g de proteine

    11. Soia

    Produsele alimentare derivate din soia, cum ar fi tofu, edamame și tempeh, oferă proteine complete, grăsimi sănătoase și fibre. Fitosterolii, lecitina, acizii grași Omega-3 și alte substanțe din compoziția semințelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar. Soia are efecte benefice și în ceea ce privește funcționarea tractului digestiv, ușurând procesele digestive și de asimilare. Consumarea produselor pe baza de soia duce și la un mai bun reglaj în ceea ce privește ciclurile menstruale. Este contraindicată în dietele celor ce suferă de hipotiroidie, a femeilor însărcinate și copiilor în vârstă de sub 3 ani. Trebuie alese, de preferință, produse derivate din soia din cultura organică, obținute prin fermentare.

    100g tofu bio conțin 14g de proteine vegetale

    12. Hrișca

    Hrișca este bogată în vitaminele E, B1 si B2, dar și în proteine complete, carbohidrați, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu și fier. Deși nu face parte din clasa cerealelor (este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață), hrișca este net superioara grâului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejează organismul de factorii externi și îl fortifică mai ales în sezonul rece și la începutul primăverii.

    100g de hrișcă boabe conțin 13g de proteine vegetale

    13. Amarant

    Un motiv pentru care ar trebui să introduci amarantul în dieta ta este conținutul său nutritiv remarcabil. Este mai bogat în minerale, precum calciu, fier, fosfor și carotenoide decât majoritatea legumelor. Este, de altfel, o sursă de proteine complete.

    100g de amarant conțin 15g de proteine vegetale

    14. Mazăre verde și uscată

    Mazărea este bogată în proteine, minerale, vitamine și fibre esențiale pentru organism. Este o sursă esențială de vitamina K, care activează calciul din organism care este mai rapid asimilat de oase. Mazărea este și o sursă importantă de acid folic și vitamina B6, substanțe importante pentru combaterea osteoporozei și arterosclerozei. Mazărea conține și numeroase vitamine din complexul B: tiamina (B1), riboflavina (B2) și niacina (B3). Aceste vitamine ajută la reglarea nivelului de lipide, carbohidrați și proteine din organism. Pentru a obține un profil complet de aminoacizi esențiali, se recomandă a fi consumată cu orez brun integral.

    100g de mazăre uscată conțin 24g de proteine

    100g de mazăre verde conțin 3g de proteine

    15. Fulgii integrali de ovăz

    Ovăzul este o sursă bună de elemente nutritive precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan și magneziu. De asemenea, ovăzul este o sursă bună de antioxidanțifibre și de proteine. Una dintre componentele găsite în fulgii de ovăz – beta-glucanul – este o fibră solubilă despre care se consideră că are efecte benefice asupra nivelului de colesterol din sânge. Ovăzul este și o sursă importantă de vitamina B1, esențială pentru producerea de energie.

    100g de fulgi integrali de ovăz conțin 13g de proteine

    Pe lângă proteinele vegetale obținute din surse naturale puteți apela si la suplimente nutritive bogate în proteine vegetale.

    Sursa: Adnews


    your comment
  • Piesele de LEGO™ și jocurile construibile pot schimba felul în care copiii gândesc, le stimulează creativitatea și formează abilități esențiale precum cele motrice și de coordonare.

    Copiii care se joacă cu piese LEGO dezvoltă abilități practice

    De un lucru trebuie să fiți siguri și anume că joaca cu LEGO îi ajută deja pe micuți să se pregătească pentru un viitor strălucit în condițiile în care se pune accent pe stiințe, tehnologie, matematică și inginerie. Un interes pentru LEGO se traduce direct printr-o carieră promițătoare.

    Mai mult, copiii pot folosi aceste jocuri în scenariile lor imaginare şi există dovezi că între construcţiile complexe din copilărie şi abilităţile avansate în calcul matematic în perioada adultă există o strânsă legătură.

    Abilități pe care le dobândesc copiii atunci când se joacă cu LEGO

    Le dezvoltă creativitatea

    Deși prin interacțiunea copiilor începe cu respectarea instrucțiunilor de ansamblare, ulterior cei mici încep să strângă idei și să desprindă tehnici de construire pe care le folosesc pentru a crea construcții din minte.

    În procesul de ansamblare dacă se confruntă cu provocări în procesul de ansamblare, vor începe să-și pună imaginația la contribuție utilizând piese de la alte seturi LEGO și chiar venind cu modele inedite, diferite de cele deja cunoascute.

    Dezvoltă abilitățile spațio-orientative și matematica

    Construcţiile încurajează copiii să îşi testeze modul în care relaţionează cu spaţiile şi să îşi folosească mintea pentru a roti imaginar obiectele. Aceste practici pot duce la dezvoltarea unor abilităţi superioare de orientare spaţială.

    Astfel, pe măsură ce un copil construiește, va descoperi ce piese se potrivesc mai bine, cum trebuie aranjate și ce mărime ar trebui să aibă „produsul” final.

    În cazul copiilor mai mici care se joacă cu seturi LEGO DUPLO pot folosi piesele pentru a învăța să identifice diferențele dintre mărimi, culori, forme și chiar a desprinde noțiuni de bază de numărare.

    Aceste cărămizi chiar ajută la învățarea fracțiilor și diviziunilor pentru copiii mai mari, de la un întreg la jumătate sau un sfert, copiii învățând aceste noțiuni fără să realizeze.

    Complexitatea unui joc LEGO pentru copii la vârsta de 4 ani are impact pe termen lung: cu cât jocul este mai complex în timpul anilor preşcolari, cu atât au rezultate mai bune la matematică în liceu, chiar şi după verificarea IQ-ului copilului

    Abilități motrice fine

    Pe măsură ce oamenii utilizează roboții pentru rezolvarea mai multor tipuri de sarcini, abilitățile umane unice vor fi întotdeauna de neprețuit. Copiii care se joacă cu LEGO FriendsLEGO Technic sau LEGO Creator își dezvoltă creativitatea, abilitatea de rezolvare a problemelor complexe, inteligența emoțională și gândirea critică.

    Fizica și ingineria

    Pe măsură ce un copil construiește o clădire înaltă sau chiar un pod, învață să gândească în 3 dimensiuni, să echilibreze greutatea și să utilizeze suporți pentru a întării structura, dar și să urmeze instrucțiuni care sunt detaliate pas cu pas în cadrul fiecărui produs. S-a constatat concret faptul că mulți dintre micii pasionați de aceste cărămizi de jucărie au urmat o cariera în domeniul arhitecturii, construcțiilor și al ingineriei odată ajunși la maturitate.

    Abilități logice și aptitudini de rezolvare a problemelor

    Mulți dintre micii proprietari de Lego nu dețin toate modelele de piese necesare și de aceea trebuie să improvizeze pentru a le aduna pe cele de care deja dispun și a le întrebuința într-un alt mod. În acest fel mintea lor este angrenată pe un traseu în care pot ajunge de la un blocaj mintal la o creație minunată.

    Adaptabilitate

    Orele de joacă modelează caracterul copiilor și le cizelează comportamentul, reacțiile și răspunsurile emoționale. De exemplu, puteți să observați cum reacționează copilul atunci când a rătăcit o piesă LEGO și trebuie să improvizeze pentru a duce construcția la final sau cum face față unei provocări neașteptate. Cu adevărat, mediul de joacă este cel mai bun profesor pentru copii.

    Dezvoltarea răbdării și perseverenței

    Răbdarea de a rămâne calm și a nu fi frustrat, persistența de a încerca lucruri noi pentru a construi ce dorești și perseverența de a ști că va funcționa în final, numai că trebuie să insiști. Pare destul de dificil de obținut aceste atribute la un copil, dar studiile demonstrează că într-adevăr funcționează.

    Abilități de cooperare și lucrul în echipă

    Dacă cei mici decid să construiască în echipă o clădire mare, trebuie să învețe cum să claboreze și să cadă de acord asupra planului de construcție, dar și pentru a aduna laolalta piesele. Fiecare membru vine cu propria idee asupra construcției și a pieselor ce trebuie folosite, iar unii pot avea idei mai bune astfel că trebuie să se pună de acord pentru a realiza obiectivul propus.

    Aptitudini de exprimare și comunicare

    Există și un studiu efectuat asupra unor copii autiști care au participat la sesiuni de joacă cu piese LEGO ce au prezentat îmbunătățiri sociale în comparație cu cei care au fost instruiți în mod tradițional.

    Cei mici sunt mereu încântați să povestescă despre creațiile lor și că sunt deschiși la discuții și să răspundă la întrebări cu privire la rodul imaginației lor.

    Construcția cu cărămizi poate deschide noi lumi, la fel cum fac și cărțile deoarece poți crea aproape orice din piese și poți să te joci cu ele în modalități realmente…inepuizabile. Datorită imaginației debordante, copiii se pot angrena în aventuri extraordinare prin diverse scenarii, povești pe care le dezvoltă ei inșiși pe parcurs.

    Ajută-ți copilul să intre în lumea cărămizilor construibile. Pe Mindtoys găsiți toate categoriile de seturi LEGO precum LEGO DuploLEGO FriendsLEGO CityLEGO Harry PotterLEGO TrollsLEGO NinjagoLEGO Star WarsSpeed ChampionsLEGO Juniors și altele.

    Sursa: Adnews


    your comment