• In primul rand trebuie sa stim ca zincul este un oligoelement mineral indispensabil organismului, pe care il putem gasi in diferite alimente sau sub forma unor suplimente alimentare.

    Ce beneficii, proprietati si rol are zincul pentru organism?

    Zincul are numeroase beneficii pentru organism, iar lipsa zincului poate duce la aparitia unor probleme de sanatate precum scaderea imunitatii, probleme cu pielea sau chiar incetinirea cresterii la copii.

    Organismul unei persoane adulte contine in jur de 3 grame de zinc, iar acesta este distribuit in celule, cu precadere la nivelul oaselor si altor tesuturi, fluidelor, organelor interne. Cea mai mare cantitate de zinc, aproximativ 95%, se afla in celule.

    Care sunt beneficiile si rolul zincului in organism?

    Printre beneficiile zincului pentru sanatate se numara:

    1. reglarea sistemului imunitar – organismul are nevoie de zinc ca sa activeze celulele T. Aceste celule sunt responsabile de functionarea sistemului imunitar si de procesul de diviziune celulara. Un nivel scazut de zinc poate favoriza contractarea infectiilor, printre care si pneumonia. Zincul este recomandat ca adjuvant in ameliorarea simptomelor racelii, cu scopul de a reduce inflamatiile de la nivelul mucoasei nazale;
    2. mobilizarea vitaminei A – zincul este o componenta esentiala care ajuta la transportul vitaminei A in sange;
    3. rolul important in procesele celulare – celulele au nevoie de zinc ca sa functioneze optim. Procesul de divizare a celulelor se numeste mitoza si este important pentru dezvoltarea si functionarea optima a organismului;
    4. mentinerea sanatatii sistemului osos – absorbtia de calciu in oase depinde de un nivel optim de zinc. Acesta este esential pentru oase sanatoase si pentru vindecarea rapida in cazul unei fracturi;
    5. mentinerea sanatatii parului, a unghiilor si a pielii – zincul este un mineral esential pentru celulele care se divid si se dezvolta rapid, asa cum sunt celulele pielii, ale parului si ale unghiilor;
    6. protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ – zincul are proprietati antioxidante si, impreuna cu cuprul, protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi, substante care accelereaza procesul de imbatranire si favorizeaza aparitia unor boli, precum bolile cardiovasculare;
    7. mentinerea fertilitatii – zincul contribuie la procesul de ovulatie in cazul femeilor si ajuta la producerea de material seminal si testosteron in cazul barbatilor;
    8. reglarea metabolismului – zincul este o parte esentiala in procesul de sinteza si descompunere a carbohidratilor, proteinelor, lipidelor si acizilor nucleici in procesul de metabolizare;
    9. ameliorarea simptomelor ADHD – zincul poate contribui la diminuarea hiperactivitatii si impulsivitatii persoanelor care sufera de ADHD, conform National Library of Medicine.

    Din ce surse iti poti lua sursa necesara de zinc?

    Zincul poate fi gasit sub forma de suplimente alimentare, insa exista si alimente care contin din belsug acest mineral esential. Alimentele care contin zinc sunt urmatoarele:

    • legume – broccoli, sfecla rosie, ciuperci, cartofi, sparanghel, varza, morcovi, varza de Bruxelles, salata verde, dovleac, spanac, rosii. O portie de 100 de grame de broccoli fiert contine 4 miligrame de zinc.
    • alimente bogate in proteina de origine animala, precum carnea rosie (vita, porc, oaie, miel) sau carnea de pui – spre exemplu, 80 de grame de carne de vita contin 9 miligrame de zinc;
    • fructe proaspete – ananas, mango, capsuni, portocale, banane, caise. De exemplu, 100 de grame de portocale contin 2 miligrame de zinc.
    • produse lactate si oua – 100 de grame de iaurt contin 3 miligrame de zinc;
    • fructe oleaginoase – caju, arahide, migdale, alune, fistic, nuci. Spre exemplu, o portie de 100 de grame de migdale contine 3 miligrame de zinc.
    • peste si fructe de mare – somon, sardine, ton, homar, scoici, crab sau midii. O portie de 100 de grame de ton contine 8 miligrame de zinc.

    Care este doza zilnica de zinc recomandata

    Doza zilnica necesara de zinc variaza in functie de fiecare organism, de varsta sau sex, conform tabelului de mai jos:

    Doza zilnica necesara de zinc

    Suplimentele alimentare pe baza de zinc recomandate sunt cele de tipul acetat, citrat, glicerat, picolinat sau monomethionina de zinc. Acestea au un grad de absorbtie ridicat.

     

    Suplimentele alimentare pot fi gasite sub forma de tablete, capsule, lichid sau sirop, combinat cu alte minerale si vitaminesau singur. Administrarea lor se face intotdeauna dupa masa, iar doza maxima recomandata adultilor este de 40 mg/zi.

    Sursa: Adnews

    Alte articole de pe Adnews care v-ar putea interesa:

    Un complex de vitamine si minerale îți asigură energia pentru întreaga zi

    Lecitina ajută și la slăbit!

    Ce este un calculator IMC (BMI)?

    Ce beneficii aduce consumul de ceai verde

    Iată cum puteți slăbi sănătos


    your comment
  • ContabilServ este o firma de contabilitate din Bucuresti, membra CECCAR, formata dintr-o echipa de profesionisti experti contabili, consultanti fiscali, manageri bine pregatiti cu o experienta de peste 10 ani.

    ContabilServ ofera servicii complete de contabilitateservicii de consultanta fiscalaservicii de salarizare si resurse umane la preturi mici dar la un inalt standard de calitate.

    ContabilServ va ofera servicii de contabilitate de calitate

    Principala suita software sau soft de contabilitate cu care lucreaza ContabilServ pentru serviciile de contabilitate este suita software furnizată de SagaSoft: Saga C și Saga PS. Au dezvoltat alături de partenerii lor în timp posibilitatea de a importa facturi și chitanțe / încasări din diferite programe de facturare – cum ar fi platforma SmartBill – ușurând astfel munca de echipă realizată în folosul clientului.

    "Suntem mandri sa oferim clientilor solutii revolutionare care sa usureze activitatea zilnica – mai ales in departamentul financiar-contabil – solutii care sunt adaptate noilor tehnologii."

    Win Mentor ERP

    Conceput pentru a respecta cerințele pieței actuale de servicii de contabilitate , programul cuprinde instrumente integrate pentru stocarea, analiza și raportarea rapidă a informațiilor permițând astfel managerilor accesul rapid la informațiile contabile și de gestiune. 

    "Suntem mereu alături de partenerii noștri, prin implicare, comunicare, responsabilitate și profesionalism, oferindu-le siguranța afacerii lor prin prestarea unor servicii de calitate de contabilitate și consultanță fiscală." 

    Servicii contabilitate

    Pentru o administrare eficienta a afacerii dumneavoastra, firma noastra va pune la dispozitie urmatoarele servicii de contabilitate:

    • infiintari societati comerciale si operatiuni privin relatia cu Registrul Comertului;
    • raportari lunare / trimestriale / semestriale / anuale;
    • asistenta privind completarea documentelor primare/ justificative
    • raport lunar de activitate;
    • servicii complete de evidenta contabila;
    • servicii de resurse umane si salarizare;
    • servicii de consultanta fiscala;
    • expertize contabile si opinii specializate.

    Cui ne adresam?

    Serviciile oferite de firma de contabilitate Contabilserv, se adreseaza clientilor care desfasoara activitati economice in toate sectoare de activitate, echipa noastra de profesionisti avand o experienta de lucru de peste 10 ani in domeniul prestarii de servicii de contabilitate si evidenta contabila financiara si de gestiune.

    Servicii consultanta fiscala

    ContabilServ.ro va asigura cu promtitudine si profesionalism si de o calitate ireprosabila toata gama de servicii de evidenta financiar-contabila si de gestiune, servicii de salarizareservicii de consultanta fiscala, servicii de expertiza contabila sau servicii de refacere evidenta contabila.

    Serviciile de consultanta fiscala se acorda pe baza de contract de servicii. Pentru detalii privind servicii de contabilitate , va rugam sa ne contactati telefonic sau pe e-mail.

    Servicii salarizare si resurse umane

    Firma de contabilitate va ofera o gama complete de servicii de salarizare cu scopul obtinerii unei evidente contabile de o calitate ridicata, evidenta contabila care sa vina în ajutorul conducerii societatii la fundamentarea deciziilor de organizare a activitatii pentru o profitabilitate crescuta si pentru evitarea eventualelor probleme in cazul controalelor fiscale.

    Externalizarea serviciilor de resurse umane si salarizare au ca scop cresterea eficientei in afacerea dumneavoastra.

    Daca aveti nevoie de servicii si consultanta financiar-contabila nu ezitati sa contactati ContabilServ

    Blog


    your comment
  • Cu totii am avut perioade in care calculatoarele noastre pareau ca au luat-o razna, ca nu mai asculta de nicio comanda ori ca mai mai au putin si explodeaza. Din nefericire, astfel de cazuri sunt tot mai frecvente, iar acest lucru se intampla de cele mai multe ori fie din cauza suprasolicitarii, fie a folosirii defectuoase de catre utilizatori.

    In oricare dintre cazuri insa pierderile colaterale exista, iar acestea se resimt cel mai mult la nivelul datelor. Acestea sunt stocate de cele mai multe ori pe aceeasi partitie pe hard-disk, astfel incat blocarea dispozitivului conduce la pierdere lor in totalitate. Cum procedam atunci cand ne pierdem datele si avem nevoie de recuperare date de pe hard-disk sau de pe un alt mediu de stocare pe care nu-l mai puteti accesa?

    Iata cum poti recupera datele de pe un hard-disk defect

     

    Cum procedam daca datele pe care le avem pe de pe un hard-disk despre care nu mai stim cat anume va mai functiona in bune conditii? Apelam la softurile de pe internet sau la mana unui specialist in recuperari date?

    Transferul fisierelor pe suport sigur 

    Pana la a apela insa la un  service specializat, o parte dintre utilizatori incearca recuperarea datelor pe cont propriu, chiar daca nu de fiecare data cu succes. In orice caz, sunt cateva operatiuni care nu dauneaza cum ar fi scanarea hard disk-ului cu soft pentru recuperarea datelor in conditiile in care acesta este functional dar datele au fost sterse/formatate accidental. Se mai poate incerca  transferarea fisierelor accesibile si intregi pe un alt suport sigur, de preferinta pe un hard-disk extern. In caz contrar, acestea pot fi transferate pe memory flash-uri sau stick-uri de mare capacitate, pana la remedierea problemei sau transferul lor pe un alt computer functional.

    Nu in ultimul rand, putem apela la varianta clasica a scrierii informatiilor pe DVD-uri, insa la dimensiunile si volumul de fisiere din zilele noastre, acest lucru este de domeniul trecutului. Bineinteles, varianta cea mai sigura pentru pastrarea datelor poate fi aceea s unui backup, dar si de stocare a lor intr-un fisier cloud. Insa, cum acest lucru rar se intampla, ramane sa apelam la variantele clasice.

    Softuri si instrumente la indemana

    Daca niciuna dintre metodele noastre de transfer al datelor nu mai este posibila, exista varianta recuperarii lor de pe hard-disk-ul care nu mai raspunde la comenzi. Acest lucru se poate face de catre specialistii in recuperari date, prin intermediul unor softuri speciale. Exista si posibilitatea incercarii de a recupera datele cu ajutorul unor softuri descarcate de pe internet, insa, service-urile de recuperare date detin softuri profesionale care nu pot fi descarcate de pe internet. Acesta este motivul pentru care apelarea la niste specialisti in recuperari date este solutia cea mai potrivita.

    Depistarea defectului prin metoda eliminarii

    De unde stim insa ca hard-disk-ul nostru este defect sau are doar o problema temporara de functionare? In primul rand, ceea ce trebuie sa ne dea de gandit sunt zgomotele ciudate pe care un hard-disk le scoate atunci cand da semne de oboseala. In al doilea rand, sunt o serie de mesaje care ne pot aparea pe ecranul calculatorului si care ne pot indica o problema la nivelul unitatii de stocare a datelor. In aceste conditii, inlocuirea hard-disk-ului cu un alt dispozitiv de stocare, pentru a vedea comportamentul, ne poate da indicii daca acesta trebuie reparat sau nu.

    Daca aveti nevoie de un service reparatii laptopbaterii laptopincarcatoare laptoptastaturi laptopdisplay laptopaccesorii laptop,componente laptop sau componente telefoncomponente tablete si laptop notebooksoftware nu ezitati sa accesati site ITpremium.ro


    your comment
  • Dacă îți dorești un corp cu o masă musculară bine lucrată și definită, nu este de ajuns doar să fii în sală și să incepi să lucrezi la aparate. Iată cinci greșeli de începători pe care le fac mulți în sală:

    Iata 5 greseli de incepatori pe care le poti face la sala

    Nu apelezi la antrenor

    Mulți dintre noi când ne-am apucat de sală, am evitat să ne luăm un antrenor, fie din motive financiare, fie crezând că ne descurcăm și singuri pentru că noi le știm pe toate, fie din alte motive. Alegerea unui antrenor este foarte importantă la început deoarece ne ajută la execuția corectă a exercițiilor și astfel scade riscul de accidentare.

    Ego-liftingul

    Cred că este greșeala pe care toți o facem la început. Preferăm să folosim o greutate mare pe care nu o putem controla pe partea negativă, nu avem o execuție corectă, doar pentru a impresiona lumea din jurul nostru. Întâlnim această greșeală la tot pasul, chiar și eu o făceam la împinsul orizontal cu bara.

    Preferam să folosesc o greutate mare cu care să impresionez lumea din sală în detrimentul unei greutăți mici care îmi permitea să am o contracție mult mai bună și să obosesc mușchiul mult mai repede, fiind mult mai eficientă.

    Astfel evitam să produc acea contracție bună a mușchiului cu o greutate care să-mi permită să o controlez în detrimentul unei greutăți mari pe care să o smucesc și să fac același număr de repetări doar pentru a impresiona. Ceea ce este total greșit. Riscul de accidentare este mult mai mare, iar rezultatele sunt mai bune când contracția este cât mai bună.

    Nu pui accent pe alimentație și pe odihnă după sală

    Majoritatea începătorilor pun accent foarte mare doar pe antrenament neglijând alimentația și odihna sau pun accent foarte mare pe suplimente percum proteine (pudre proteicegainerebatoane proteice, etc), aminoacizi (BCAAglutaminacreatina, etc), vitamine și minerale fără să știe măcar la ce ajută acel supliment și îl preferă în favoarea mâncării. Astfel se creează un dezechilibru ce poate duce la supraantrenament și la lipsa rezultatelor. Nu își ating necesarul zilnic de macronutrienți, pierd nopțile fără să știe că recuperarea este chiar mai importantă decât antrenamentul.

    Ai tendința să complici antrenamentul și exercițiile în sală

    Se inspira din clipuri de pe net și aleg exerciții mult prea complicate pentru nivelul lor, pe care nu le execută corect și sunt ineficiente (cresc riscul de accidentare), doar pentru că li se par lor mai interesante în favoarea exercițiilor de bază, care le pot aduce beneficii mult mai mari și pot fi executate mult mai ușor.

    Nu te concentrezi pe grupele deficitare când lucrezi în sală

    Asta nu este o greșeală neapărat pentru începători. O fac și cei mai avansați. De exemplu pieptul este grupa forte a multor barbați, brațele fiind grupa deficitară. La antrenamentul de brațe ei aleg poate mereu exerciții de bază (împins la piept cu bara cu priză apropiată) în favoarea celor de izolare. Ceea ce este total greșit, deoarece mare parte din efort era preluat de piept și nu de mușchiul vizat, triceps, și astfel nu aveam contracție maximă și eficientă.

    Nu este de ajuns doar să te pompezi, ci trebuie să produci o contracție cât mai bună a mușchiului vizat. Folosiți exercițiile de izolare la grupele deficitare mai ales la început de antrenament pentru o activare mai bună, apoi puteți completa antrenamentul și cu două exerciții de bază.

    Sursa: HardBody

    Articole care v-ar putea interesa:

    Șase beneficii esențiale ale utilizării leucinei

    Fetele pot slăbi eficient cu ajutorul exercițiilor la sală

    Iată 6 mituri frecvente despre fitnessul feminin

    Ce efecte au aminoacizii BCAA asupra organismului

    Blog


    your comment
  • Care sunt tipurile de proteine și când le folosim?

    Salutare prieteni! Astăzi vom vorbi despre proteine și despre cum ar trebui ele folosite pentru a vă atinge scopurile din antrenamente.

    CUM ȘI CÂND FOLOSIM FIECARE TIP DE PROTEINE?

    În primul rând, nu toate tipurile de proteine sunt la fel. În cele ce urmează vei afla diferențele dintre proteine și cum să te folosești de acestea la maxim pentru a-ți atinge scopurile, fie că vorbim despre refacerea de după antrenament, creșterea masei musculare sau slăbit.

    Este bine să știți ce fel de proteine să consumați și când să le consumați pentru a vă adapta cât mai bine la necesarul din timpul antrenamentelor și pentru a eficientiza procesul de refacere. Aportul de proteine este esențial pentru toată lumea, indiferent dacă doriți să mențineți sau să construiți o masă musculară slabă. Necesarul de proteine pentru sportivi a fost recent sugerat a fi în intervalul de 1,2 - 1,8g / kg masă corporală pe zi, deși acest lucru depinde în mare măsură de obiectivele dumneavoastră de antrenament  specifice.

    De exemplu, când vă aflați în echilibru energetic și urmăriți menținerea atât a masei corporale, cât și a masei musculare slabe, este probabil ca cerințele de proteine să poată fi menținute în limita inferioară a intervalului (1,2g proteine / kg corp).

    Cu toate acestea, dacă obiectivul dumneavoastră este de a vă mări masa musculară sau chiar de a vă menține mușchii când doriți să pierdeți grăsimea corporală, atunci se sugerează ca cerințele de proteine să varieze de la 2g la 2,5g / kg masă corporală pe zi.

    Indiferent de scopul dvs. specific, acum puteți beneficia de cunoașterea unor informații importante despre diferitele tipuri de proteine disponibile pentru consum.

    Tipurile de proteine:

    Proteina pe care o alegeți ar trebui să fie cu un conținut ridicat de BCAA (leucină, izoleucină și valină). Aminoacizii de tip BCAA fac parte din aminoacizii "esențiali", ceea ce înseamnă că ei trebuie furnizați prin intermediul aportului dietetic. Aceștia contribuie activ la reducerea microrupturilor musculare și la activarea sintezei musculare a proteinelor, astfel venind in ajutorul vostru pentru o mai bună adaptare a organismului la efortul din antrenamente.

    1. Concentratul Proteic din Zer

    Concentratul proteic din zer se face prin îndepărtarea grăsimii și a carbohidraților din lapte. Acest lucru lasă doar o cantitate mică de grăsimi și carbohidrați sub formă de lactoză, procentul de proteine variind de la 30% la 80%. Toate tipurile de proteine din zer au cele mai rapide rate de digestie cunoscute, fiind astfel ideale pentru utilizarea imediat după exercițiile fizice.

    2. Izolatul Proteic din Zer

    Izolatul proteic din zer este o versiune mai purificată a concentratului proteic din zer. Acest lucru nu afectează profilul de aminoacizi al proteinei, dar permite izolatului proteic din zer să conțină un procent mai mare de proteine - peste 80%. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că există mai puțin carbohidrați și grăsimi.

    3. Hidrolizatul Proteic din Zer

    Hidrolizatul proteic din zer este o sursă de proteine chiar mai bună calitativ în comparație cu concentratul și izolatul proteic din zer. Acesta permite o concentrație mai mare de proteine. Această proteină este hidrolizată, ceea ce înseamnă că legăturile dintre aminoacizi au fost parțial distruse. Prin urmare, hidrolizatul proteic poate fi digerat mai rapid decât concentratul sau izolatul proteic din zer.

    4. Proteina din Lapte

    Proteina din lapte conține 80% cazeină (digestie lentă) și 20% concentrat proteic din zer (digestie rapidă). Această proteină se digeră mai încet, hrănind continuu mușchii cu proteine în timpul somnului. Pentru cazeină, rată de digestie este în jur de jumătate din rata de digestie a izolatului proteic din zer. S-a sugerat că, atunci când este combinată într-o formulă pe bază de lapte, cazeina poate fi digerată mai lent, oferind un flux continuu de proteine și aminoacizi pentru mușchi.

    Când le folosim?

    Sursa de proteine pe care ar trebui să o alegeți depinde de ora din zi și de tipul / intensitatea exercițiilor pe care le-ați efectuat.

    A. În timpul zilei

    În prezent, este recomandat să ne răspândim în mod uniform aportul zilnic de proteine pe parcursul întregii zile, folosind un model alimentar de aproximativ 20-25g de proteine la fiecare 3-4 ore. În mod ideal, o proteină cu digerare rapidă precum proteina din zer ar trebui să fie luată pe parcursul zilei. Gelurile WHEY20 sunt soluția perfectă pentru a vă asigura că vă atingeți obiectivele de proteine. Ca o gustare ideală, dimineața, după-amiaza sau post-antrenament, formatul convenabil reduce nevoia de shaker și apă.

    B. După antrenament

    În absența consumului de proteine imediat după exerciții, echilibrul proteic al mușchilor poate deveni negativ, ceea ce înseamnă că țesutul muscular se distruge efectiv. Pentru a ajuta la refacerea musculară eficientă și a asigura un echilibru pozitiv al proteinelor, se recomandă să consumați proteine imediat după exerciții. Acest lucru face ca hidrolizatul proteic din zer (sursa principala de proteine WHEY20) sa fie o sursa ideala de proteine post-antrenament, alimentand rapid muschii cu aminoacizi esentiali necesari pentru reconstructia muschilor. Ca alternativă, o porție de Advanced Isolate+ vă va asigura o proteină cu digestie rapidă (ce conține 5 g de leucină), în plus, pe lângă lichide, pentru a ajuta la hidratare.

    C. Înainte de culcare

    Consumul de proteine înainte de culcare este o modalitate bună de a vă asigura că ați atins aportul țintă. Dacă masa musculară slabă este obiectivul dumneavoastră, creșterea prelungită a aminoacizilor din sânge va contribui la stimularea ratei de producție a proteinei musculare noi. Dacă ați avut o zi de antrenament deosebit de dificilă sau o competiție, o sursă de proteine din lapte, cum ar fi cea din Overnight Protein va ajuta la menținerea și chiar creșterea masei musculare slabe. Studiile recente au indicat chiar faptul că consumul de proteine înainte de somn mărește masa musculară și câștigurile de forță.

    Pentru toată gama de proteine disponibile vă invităm pe HighEnergy.

    Dacă v-a plăcut articolul nostru, nu ezitați să ne lăsați un comentariu sau să îl share-uiți cu prietenii.

    Blog


    your comment