• Cafeaua, alături de vinul roşu şi de ciocolată se află pe lista plăcerilor de care te poţi bucura deoarece, consumată moderat, aduce numeroase beneficii organismului şi sănătăţii tale.

    Opt beneficii uimitoare aduse de consumul de cafea

    Ajută în curele de slăbire

    Cercetătorii care îi încurajează pe consumatorii de cafea susţin că femeile care consumă zilnic între două şi trei ceşti au un soi de protecţie împotriva cancerului de sân. Pe scurt, explicaţia stă în efectul cafelei asupra hormonilor feminini, estrogenii. Mult bine ar face cafeaua şi în cazul riscului de a dezvolta cancer al ficatului.

    Cafeina este un bun adjuvant și în curele de slăbire pentru că produce o stimulare rapidă a secreției biliare, deschide canalele biliare și duce la eliminarea toxinelor.

    Pentru a beneficia de aceste virtuţi ale cafelei este bine să o beţi fără îndulcitori şi fără lapte sau frişcă. Totodată, băută înainte de masă, cafeaua neagră inhibă pofta de mâncare.

    Măreşte pulsul şi energizează

    În primul rând este bine de știut că consumul excesiv de cafea poate duce la dezechilibre în organism, la nervozitate, anxietate şi o creştere a pulsului. Cafeina stimulează sistemul nervos, fapt ce duce la o secreţie excesivă a adrenalinei.

    Un alt efect negativ este faptul că reduce capacitatea oaselor de a absorbi necesarul de minerale, slăbindu-le rezistenţa şi crescând riscul de osteoporoză. Acest efect poate fi contracarat dacă amestecaţi cafeaua cu lapte.

    De aceea pentru a beneficia de o energizare pe masură consumați cafea cu măsură.

    Acest aliment crește substanțial  randamentul fizic și activitatea cerebrală. Funcția cognitivă este îmbunătățită temporar prin capacitatea cafelei de a înlătura neurotransmițătorii creierului asociați cu somnolența. Totodată, toate funcțiile superioare ale creierului precum atenția, gândirea logică, vigilența și timpul de reacție cresc sub efectul consumului de cafea.

    Elimină celulita

    Toate cremele anticelulitice au un ingredient comun: cafeaua. Iată cum vă puteţi prepara singure un tratament anticelulitic cu ajutorul zaţului de cafea:

    În primul rând, trebuie să ştiţi că proprietăţile zaţului sunt mult mai eficiente dacă este călduţ.

    Întindeţi un ziar pe gresia din baie, apoi amestecaţi un sfert de ceaşcă de zaţ proaspăt rămas de la cafea cu o lingură cu ulei de măsline. Poziţionaţi-vă pe bucata de ziar şi întindeţi compoziţia pe zonele afectate de celulită. Nu vă îngrijoraţi dacă o bună parte din compoziţie sfârşeşte pe bucata de ziar. Pe piele rămâne suficientă cât să-şi facă efectul.

    Împachetaţi acele zone într-o folie din plastic şi rămâneţi aşa câteva minute. Apoi, puteţi îndepărta folia din plastic şi rămăşiţele zaţului. Faceţi un duş cu apă călduţă, nu fierbinte. Tratamentul dă rezultate bune dacă este repetat de două ori pe săptămână.

    Înfrumuseţează pielea

    După ce consumaţi cafeaua este bine să nu aruncaţi zaţul, deoarece acesta este o adevărată comoară pentru înfrumuseţare. El poate fi folosit ca o modalitate ieftină şi eficientă pentru exfoliere. Pentru aceasta umeziţi-vă pielea şi spălaţi-vă uşor cu o mână de zaţ, pentru a obţine un ten strălucitor.

    Puteţi chiar combina un sfert de cană cu zaţ cu un ou, pentru a vă crea propria mască acasă, benefică atât pentru ten, cât şi pentru sâni. Aceasta vă va face pielea fermă şi tonifiată. Amintiţi-vă totuşi să aplicaţi o cremă hidratantă după curăţarea pielii.

    Consumul de cafea este extrem de bun pentru ficat

    Ficatul este un organ remarcabil care efectuează sute de funcţii vitale în organism.

    El este foarte vulnerabil la insultele moderne, aşa ca consumul excesiv de alcool şi fructoză.

    Ciroza este stadiul final al afectării hepatice, cauzată de boli precum alcoolismul şi hepatita, atunci când ţesutul hepatic a fost înlocuit în mare măsură cu ţesut cicatricial.

    Multiple studii au arătat că cafeaua poate reduce riscul de ciroză cu mai mult de 80%, efectul cel mai mare îl au cei care beau 4 sau mai multe ceşti de cafea pe zi.

    Cafeaua, de asemenea, poate reduce riscul de cancer la ficat cu 40%.

    Cafeaua este încărcată cu substanţe nutritive şi antioxidanţi

    Cafeaua nu este doar apă neagră.

    Multe din substanţele nutritive din boabele de cafea până la urmă fac din ea o băutură care, de fapt, conţine un număr decent de vitamine şi minerale.

      O ceaşcă de cafea conţine:
    • 6% Acid pantotenic (Vitamina B5)
    • 11% Riboflavină (Vitamina B2)
    • 2% Niacină (B3) şi Tiamină (B1)
    • 3% Potasiu şi Mangan
    • magneziu
    • crom
    • acid citric

    Nu pare prea mult, dar dacă beţi mai multe ceşti de cafea pe zi acest număr se măreşte rapid.

    Dar, aceasta nu este tot. Cafeaua conţine, de asemenea, o cantitate masivă de antioxidanţi.

    De fapt, cafeaua este cea mai mare sursă de antioxidanţi în dieta de vest, avansând atât fructele cât şi toate legumele luate la un loc.

    Consumul de cafea poate scădea riscul de diabet de tip II

    Consumul de cafea este asociat cu un risc drastic de redus de diabet zaharat de tipul II. Oamenii care beau câteva ceşti de cafea pe zi sunt cel mai puţin susceptibili de a deveni diabetici.

    Cafeaua poate reduce riscul dezvoltarii cancerului de piele

    Pe langa toate celelalte beneficii ale cafelei pentru organism, se numara si un risc diminuat de dezvoltare a carcinomului cu celule bazale, cel mai comun tip de cancer cutanat. Un studiu din anul 2012, efectuat de Spitalul de Femei din Brigham si Harvard Medical School, si-a anuntat rezultatele culese de pe urma unei cercetari extinse pe o perioada de 20 de ani, asupra unui esantion de 112,897 de barbati si femei.

    Concluziile arata ca persoanele care beau minimum 3 cesti de cafea pe zi sunt mai putin predispuse cancerului cutanat, in raport cu persoanele care nu consuma deloc bauturi cofeinizate.

    V-ar putea interesa si urmatoarele articole de pe Adnews:

    Ce este un calculator IMC (BMI)?

    Surse bogate in proteine vegetale

    Iată cum puteți slăbi sănătos

    Zece greșeli în alimentația unui sportiv


    your comment
  • Persoana care isi desfasoara activitatea in compartimentul financiar-contabil al oricarei unitati publice sau private si acopera partial sau in totalitate activitatile financiare, este contabilul.

    Firma de contabilitate nu trebuie sa fie doar un colaborator care sa asigure prevederile legale ci si un partener care sa ne ajute sa crestem. De asemenea este bine sa alegem un contabil cu experienta in activitate si cu recomandari bune din partea altor clienti.

    Ce indatoriri are o firma de contabilitate din Bucuresti?

    Sa verificam daca contabilul respectiv, ne poate oferi toate serviciile de care avem nevoie, precum servicii de salarizare, administrare personal si gestiune. Un contabil isi desfasoara activitatea intr-un birou sau spatii similare unde mediu de lucru nu prezinta probleme deosebite. Activitatea pe care o desfasoara un expert contabil din Bucuresti presupune si anumite riscuri, cum ar fi: raspunderea in exercitarea profesiei disciplinar, administrativ, civil sau penal, dupa cum este cazul.

    Contabilul trebuie sa fie capabil sa ne explice in termeni clari si simpli, mecanismele contabile, oferind transparenta totala in activitatiile desfasurate. Sa depuna la timp declaratiile fiscale si efectuarea analizelor financiare ale activitatii, sa anticipeze anumite taxe de plata si sa va consulte inainte de luarea unei decizii de business.

    Mai trebuie sa ne puna la dispozitie situatiile cu privire la statutul firmei noastre la ANAF, pentru a avea siguranta ca declaratiile sunt depuse conform vectorului fiscal si ca platile de taxe pe care le-am efectuat inchid corect obligatiile de plata catre stat. Sa fie in baza prevederilor regulamentului de organizare.

    Pentru a-si desfasura activitatea, are nevoie de tehnologie computerizata, in care se regasesc programe speciale de contabilitate, ustensile de birotica si echipament uzual de birou. Folosirea unui soft de contabilitate este necesar pentru calcularea exacta a datelor financiare, cat si pentru reducerea timpului  de procesare a informatiilor, dar si pentru pastrarea centralizata a informatiilor si a rapoartelor de lucru.

    Limitele raspunderii civile se stabilesc prin contracte de prestari de servicii incheiate cu firma de contabilitate. Onorariul perceput de o firma de contabilitate din Bucuresti difera in functie de dimensiunea societatii, numarul de tranzactii, numarul de salariati, servicii de contabilitate si servicii de consultanta fiscala necesara.

    Un expert contabil este aceea persoana care a dobandit aceasta calitate in urma unui examen de admitere, efectuand un stagiu de trei ani de zile si sustinand apoi un alt examen, de aptitudini, la sfarsitul stagiului.

    Pentru a va dezvolta o afacere sau a infiinta o societate, este necesara angajarea unui contabil sau a unei firme de contabilitate care sa se ocupe de servicii financiar-contabile a acesteia. Un expert contabil poate efectua activitati de audit financiar, insa trebuie sa aiba calitatea de auditor financiar pentru a avea acces la aceasta.

    Sa aiba cunostinte juridice pentru a rezolva si problemele legate de Registrul comertului. Alegerea unui expert contabil din sau a unei firme de contabilitate nu este una foarte simpla, ci poate fi o activitate ce da multe batai de cap, deoarece orice investitor sau administrator, doreste un contabil bun si de incredere care sa ajute firma, sa aduca profit si nu pierderi, sa intocmeasca un buget si sa ofere periodic rapoarte utile pentru societatea dumneavoastra.

    Articole ce v-ar interesa:

    Obtine succesul afacerii tale cu ajutorul unui expert contabil din Bucuresti!

    Cum te poate ajuta un contabil bun sa intelegi afacerea ta?

    Ce sunt serviciile de salarizare?

    Cat de mult ajuta un soft de contabilitate o societate?


    your comment
  • Există tipuri și tipuri de diete. În realitate nu există diete foarte bine proiectate structural, mai bine spus sunt doar sfaturi și păreri despre alimentație. De altfel nu există dieta perfectă, deoarece fiecare dintre noi aparținem a ceea ce numim „BIOTIP GENETIC”.

    Astfel, orice regim alimentar care nu este adaptat la caracteristicile biotipului genetic individual nu poate servi prea mult. Toți căutam modificări estetice corporale, în special eliminarea stratului adipos.

    Indiferent de sex, gradul de dezvoltare fizică sau obiectivul sportiv, există un element comun în toate cazurile: voința de a elimina stratul adipos din corpul nostru. Se știe că nu toți răspundem egal la același tip de dietă, iar asta se datorează individualității metabolice. Trebuie să întelegem de la început cărui biotip aparținem și care sunt tendințele fiecăruia dintre noi, după care vom adapta alimentația la fiecare caz particular.

    HardBody: Află cărui Biotip genetic aparți

    Există 3 biotipuri globale:

    Putem spune că nimeni nu aparține 100%  unui biotip concret, ci fiecare dintre noi prezintă generalități diferite la cele 3 biotipuri, cu tendințe predominante la un biotip sau altul. Nu întâmplător s-au stabilit 3 tipuri genetice și anume:

    – Ectomorfii, sau biotipul slab, reprezentați prin preponderență de oameni slabi, cu o constituție corporală delicată.

    -Endomorfii, sau grașii naturali, reprezentați prin rotunjimea formelor și usurința de a înmagazina grăsime corporală sau strat adipos în toate zonele corporale.

    – Mezomorfii, sau biotipul genetic cu corp atletic, umeri lați, schelet puternic, musculatură puternică și armonioasă a întregului corp.

    Regimul alimentar pentru Ectomorfi:

    Fundamental, ectomorfii sunt bine definiți din punct de vedere muscular, dar au enorme dificultăți de a câștiga greutate corporală.

    Ca o regulă generală, dieta care le aduce cele mai bune rezultate este: mulți carbohidrați, moderată în proteine și relativ joasă în grăsimi. In termeni de procentaje de nutrienți ne putem fixa în jur de 55-60% de carbohidrați, 25-30% de proteine și 10-15% de grăsimi.

    Nu întâmplător cifrele nu sunt fixe, după cum se poate vedea, deoarece întotdeauna trebuie modificate la fiecare caz particular, și pentru că în realitate sunt foarte puțini aceia care sunt dispuși de a face calcule pentru a urmări un regim alimentar exact, dar servesc  pentru a ne indica ce tipuri de alimente sunt prioritare.
    Putem spune că trebuie să asigurăm: două sau trei grame de proteine pentru fiecare kilogram de greutate corporală zilnic, pentru a garanta materialul minim de constucție musculară, puține grăsimi bune sau nesaturate, pentru a întreține metabolismul activ provenind din ulei, un pumn de fructe seci, iar restul lăsându-l carbohidraților.

    Dacă cântăriți aproximativ 70 kg, trebuie să consumați între 140 și 210 grame de proteine zilnic. Le puteți obține din diferite alimente precum priept de pui (50-60gr.), omletă din 3 ouă (23 gr.), 100 gr. brânză (15 gr.), 100 gr. mușchi de vită (30 gr.), două iaurturi (10 gr.) 100 gr. pește (17 gr.), sau altă variație de alimente de acest tip cu înalt conținut de proteine, fără a uita că vă puteți ajuta cu suplimente proteice precum Proteine din Zer sau Proteine din din albuș de ou, care sunt foarte ușor de absorbit și digerat. Puteți folosi între 30 și 50 gr zilnic.

    Carbohidrații îi puteți alege dintre cartofi, orez, paste fșinoase, cereale integrale, legume și verdețuri. Pentru a fi siguri de progres puteți folosi suplimente care conțin carbohidrați precum Grenade Muscle Machine Mass si Grenade Muscle Machine Lean.

    Toate acestea, combinate și folosite inteligent, vă vor aduce garanția că efectele nu vor întârzia să apară.

    Regimul alimentar pentru Endomorfi:

    Endomorfii nu întampină dificultăți pentru a câștiga masă musculară, dar se îngrasă cu ușurință, iar problema apare când vor să se definească, deoarece sunt grași naturali.

    Am văzut că, pentru a câștiga greutate hidrații de carbon constituie în mare parte dieta. Pentru a se putea defini sau a scade în greutate, în cazul ectomorfilor, sau mai bine spus de a elimina grăsimea, nu se poate obține fără o reducere drastică de glucide.

    Majoritatea din aceștia (ectomorfi) sunt foarte sensibili la insulină, iar acest hormon blochează utilizarea depozitelor de grăsime ca sursă de energie. Pentru a fi mai precis, o mare parte ce aparțin acestui biotip genetic prezintă o moderată rezistență la insulină, deci celulele lor nu captează bine insulina, nelăsând ca aceasta să pătrundă în interior.

    Rezultatul este un nivel ridicat de insulină și glucoza în sânge și de aici ușurința de a acumula grăsime și în același timp o mare dificultate pentru a o elimina, deoarece insulina activează lipogeneza (formarea stratului adipos începând de la glucoza). În acest caz, când se dorește să se elimine grăsimea, trebuie în primul rând să renunțăm la carbohidrații din dietă și trebuie mărit procentajul de proteine, dar nu în aceeași proporție deoarece, pentru a pierde grăsime trebuie să ajungem la un deficit caloric.

    Altfel spus, pentru a activa pierderea de grăsime trebuie să ingerăm cu 500 calorii mai puțin decât cheltuielile organismului. Trebuie eliminate 1000 cal. ce provin de la carbohidrați și mărit procentajul proteic cu 500 calorii.

    Rezultatul corespunde cu reducerea a 250 gr. hidrați de carbon (250 x 4 = 1000) și putem administra 125 grame de proteine mai mult, provenind de la alimente cu conținut ridicat de proteine sau suplimente proteice.

    Faceți calcule simple pentru a știi exact ce cantitate din anumite alimente trebuie micșorate, și ce cantitate de alimente trebuie folosită mai mult, în timp ce schimbați proteina pe carbohidrați.

    Pentru un rezultat mai bun puteți folosi produse pentru slăbit precum L-CarnitinaCarnitină Extreme Shot.

    Ținând cont de toate acestea veți observa puțin câte puțin cum vor dispare acele kilograme ce sunt în plus și nedorite.

    Regimul alimentar pentru Mezomorfi.    

    “Norocoșii” acestui biotip genetic au cele mai multe avantaje pentru a deveni buni culturiști. Majoritatea mezomorfilor sunt musculoși și sunt definiți înainte de a începe antrenamentul cu greutăți. Acest biotip genetic poate renunța în orice moment la dieta stabilită fără să înmagazineze grăsime corporală semnificativă. Dacă vor obține proteina necesară vor continua să crească fără nici un fel de problemă.

    Avantajul lor constă în metabolismul activ pe care îl dețin, utilizând perfect grăsimile pentru a produce căldura corporală și energie în loc să îl depoziteze sub formă de strat adipos, în timp ce profită la maxim de proteinele ingerate.

    Combinați inteligent antrenamentul, odihna și dieta stabilită incluzând produsele suplimentare și în timp scurt veți avea o musculatură demnă de invidiat.

    SFATURI GENERALE PENTRU A OBȚINE GREUTATE CORPORALĂ:

    Pentru a obține greutate corporală și masa musculară trebuie să aveți în vedere următoarele:

    • Asigurațivă că puteți ingera zilnic în jur de 2-3 gr. de proteina pentru fiecare kilogram de greutate corporală.
    • Întrețineți un aport zilnic minim de grăsimi nesaturate provenind din fructe seci și ulei ce nu pot să se convertească în strat adipos.
    • În afară de proteine și grăsimi nesaturate folosiți carbohidrați complecși, în cazul bioti-pului ectomort (orez, paste făinoase și cartofi) iar carbohidrați cu un conținut ridicat de fi­bră (legume și verdețuri) în cazul biotipului endomorf.
    • Realizați un minim de cinci sau chiar șase mese zilnic cu un interval de 3 ore între fiecare, cu un conținut foarte moderat de alimente.
    • Odihniți-vă suficient. Dormiți 8-9 ore pe noapte, începând cu ora 10, pentru a vă reface.
    • Nu este posibil să câștigați greutate corporală dacă nu aveți un plus de 300-500 calorii mai mult decât cheltuielile zilnice.
    • Dacă obtineți mai mult de jumătate de kg. săptămânal, există multe posibilități că ați obținut mai multă grăsime sau lichide decât mușchi pur.

    SFATURI GENERALE PENTRU A PIERDE GREUTATE CORPORALĂ:

    Când vorbim de pierdere în greutate corporală ne referim la eliminarea stratului adipos pentru toate biotipurile genetice, endomorf, ectomorf sau mezomorf, pentru a reduce stratul adipos existent și pentru a defini musculatura.

    Pentru a pierde stratul adipos trebuie să avem în vedere unele reguli de bază:

    • Împărțiți totalul de alimente în multiple mese pe parcusul zilei.
    • În acest caz, diferența între caloriile ingerate și cheltuielile zilnice trebuie să fie mai mica cu 300-500 calorii. Trebuie să avem în vedere ca 1 kg. de grăsime corporală este echivalentul a 7.000 calorii, pierderea a 500 calorii zilnic înseamnă pierderea a 3.500 calorii săptămânal, sau altfel spus o jumătate de kg. de grăsime corporală.
    • Nu încercați să pierdeți mai mult de o jumătate de kg. de grăsime corporală săptămânală deoarece riscați să eliminați masa musculară. Jumătate de kg. în 7 zile reprezintă o cantitate importantă, egal a 2 kg. lunar sau 24 kg. anual.
    • În această perioadă nu  folosiți băuturi răcoritoare ce conțin zahăr, sucuri, fructe dulci sau orice aliment ce conține zahăr.
    • Aveți răbdare. Corpul uman poate schimba metabolismul complet dar nu în câteva zile, fiind necesare săptămâni sau luni, dar merită să așteptați.

    UN LUCRU SIGUR PENTRU TOȚI:

    Indiferent de ce biotip genetic aparțineți puteți avea nevoie de ajutor pentru a accelera creșterea musculară, pentru a reduce rezervele de grăsime corporală, sau pentru a vă menține definiți. Diferența între aceste biotipuri genetice există în activitatea metabolică și de gradul de eficacitate al ei.

    Fără îndoială cel mai norocos biotip genetic este mezomorful, deoarece metabolismul său activează la un ritm mediu, uzează bine caloriile, întreține bine mecanismul de a produce energie chiar din grăsimi și permite sinteza proteica de a forma masa musculară.

    Ectomorful are un metabolism hiperactiv de a arde multe calorii și de aceea nu înmagazinează grăsime corporală, arzând hidrații de carbon și proteinele și de aici dificultatea de a forma masa musculară

    Endomorful, sau cazul opus ectomorfului, suferind de activitate metabolica slabă, ritmul său este lent, nu arde bine caloriile, mai mult, este sensibil la insulină și la carbohidrați și poate acumula cu ușurință grăsime corporală. Altfel spus se îngrașă cu ușurință și îi costă foarte mult să piardă grăsime corporală.

    Indiferent de ce biotip genetic aparțineți cheia succesului vostru depinde numai de voi. Pentru a avea mai mult succes puteți folosi produse din gama HIGH ENERGYHIGH ENERGY oferă produse pentru fiecare biotip genetic. Puteți începe folosind produsele High Energy și veți fi pe un nou drum.
    Mult succes !


    your comment
  • O persoana care vrea sa isi deschida propria afacere are de ales intre doua tipuri de forme juridice de organizare: PFA (Persoana Fizica Autorizata) si SRL (Societate cu Raspundere Limitata).

    Inainte de a lua decizia cu privire la forma de organizare juridica pe care o veti alege, ar fi indicat sa aveti cateva criterii de diferentiere:

    Care este diferenta dintre un PFA si un SRL

    PFA (Persoana Fizica Autorizata)

    In primul rand este bine de stiut ca infiintarea unui PFA este mult mai ieftin si administrarea lui la fel fata de un SRL.

    PFA are mai putine declaratii de depus la ANAF, contabilitatea poate fi tinuta de proproietar, are doar trei obligatii catre bugetul de stat:

    • impozit 16% pe venitul net;
    • 5,5% din venitul brut pentru sanatate, si
    • 31,3% din venitul lunar declarat de asigurat (pentru cei care doresca sa aiba o asigurare completa) sau 10.5% (minimum pentru care se poate opta). Contributii la sitemul de pensii CAS.

    In ceea ce priveste un SRL, impozitul este de 16% pe profit (sau intre 1% si 3% pe venit in cazul unei microintreprinderi) asociatii SRL-urilor vor fi obligati sa ii adauge inca 5% impozit pe dividende si incepand cu 2017 inca 5.5% contributie la CASS.

    Incepand cu anul 2017, atat contributia la fondul de sanatate cat si cea la fondul de pensii au bazele de calcul plafonate la 5 salarii medii pe economie pe luna.

    Pe de alta parte, pentru a infiinta un PFA este obligatoriu sa se depuna unele documente care atesta pregatirea si experienta profesionala a solicitantului in domeniul de activitate solicitat: diplome, atestate, carte de munca din care rezulta experienta profesionala. In plus, desfiintarea unui SRL presupune o procedura mai complicata, dureaza mult timp (aproximativ 2 luni) si necesita costuri mai mari.

    In situatia unor datorii ale PFA, raspunderea persoanei fizice este maxima, iar pentru a achita toate datoriile acestia pot ajunge chiar sa-si sacrifice si bunurile personale. In cazul unui PFA, posibilitatile de dezvoltare a afacerii in unele situatii sunt mai reduse.

    SRL (Societate cu Raspundere Limitata)

    Un SRL poate avea mai multe coduri CAEN, de domenii in care sa-si desfasoare activitatea, fata de PFA – care este obligat sa aiba doar coduri CAEN din domeniul in care este atestat detinatorul.

    In cazul SRL-ului nu este necesar sa se depuna documente care sa ateste pregatirea si experienta profesionala a administratorului si actionarilor.

    In acelasi timp un SRL nu are o limitare la un anumit numar de salariati, fata de PFA unde numarul maxim de angajati este de 5.

    Un alt aspect fiind acela ca SRL-ul poate participa la licitatii private sau publice. De asemenea, raspunderea fiecarui asociat din SRL este limitatala capitalul social pe care l-a depus in momentul infiintarii firmei.

    Toate firmele care realizeaza venituri sub 500.000 de euro, indiferent de numarul de salariati, plateasc un impozit cuprins intre 1 si 3% pe venituri (care-l inlocuieste pe cel de 16% profit) (1% pentru companiile care au un angajat cu norma intreaga si 3% pentru companiile care nu au niciun angajat)(cu exceptia firmelor de consultanta, banci si altele).

    Avantajul este clar pentru firmele cu cheltuieli mai mici si, in unele cazuri acest impozit pe micro, poate face un SRL mai avantajos fiscal chiar decat un PFA.

    In cazul in care aveti nevoie de consultanta infiintare firma, servicii de consultanta fiscalaservicii de salarizare sau efectiv un cumul de servicii de contabilitate puteti apela la firma de contabilitate din BucurestiContabilServ.

    Mai puteti citi subiecte pe acelasi domeniu precum:

    Firma de contabilitate sau departament de contabilitate

    De ce este bine sa alegeti o firma de contabilitate

    Cum alegem contabilul potrivit?

    Mentine-ti afacerea organizata cu o firma de contabilitate din Bucuresti!


    your comment
  • În primul rand cheia pentru reducerea sănătoasă a greutății corporale este o alimentație sănătoasă, un consum adecvat de vitamine si antrenamentul de forță.

    Hardbody: Cum poti îmbunătătii efectele unui arzător de grăsimi

    Ce sunt și cum funcționează un arzător de grăsimi?

    Arzătoarele de grăsimi sunt acele suplimente nutritive care ar trebui să vă ajute să reduceți greutatea corporală. Acestea conțin substanțe care au capacitatea de a pune în mișcare arderea grăsimilor și metabolismul, reduc pofta de mâncare sau pot avea efecte termogenice, reduc absorbția grăsimii și astfel ajută la pierderea greutății corporale și facilitează oxidarea grăsimilor în timpul exercițiilor fizice.

    Sunt 4 tipuri de arzătoare de grăsimi și anume:

    • arzătoare fără stimulente suplimentare, precum L-carnitina, CLA, chitosan, care sunt potrivite pentru persoanele sensibile la ingrediente cu efect stimulativ;
    • arzătoare care au la bază stimulente, precum sinefrina, cafeina, tiramina, ceaiul verde sau Yohimbina, care stimulează procesul de slăbire și oferă organismului energie;
    • arzătoarele complexe, acestea combină ambele tipuri într-un singur produs, dar conțin în plus vitamine si minerale și enzime;
    • si, arzătoarele de grasimi termogenice care promovează termogeneza, adică încălzirea corpului și astfel cresc consumul de energie chiar și fără efort fizic.

    Deși arzătoarele sunt un bun ajutor în timpul dietelor de slăbire, nu vă puteți aștepta ca ele să facă totul pentru voi. Până când nu veți respecta o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional, nu veți consuma mai mute calorii decât puteți arde și nu veți face exerciții fizice, nu vă așteptați la un miracol.

    Iata cum puteti accentua puterea arzatoarelor de grasimi pentru rezultate eficiente:

    Eliminați din alimentație carbohidrații rafinați

    Un aport scăzut de carbohidrați rafinați poate crește eficiența arzătorului de grăsimi și vă ajută să scăpați de depozitele de grăsimi. Au un indice glicemic mai mare, ceea ce poate duce la fluctuații ale zahărului din sânge și creșterea senzației de foame.

    O dietă bogată în produse integrale este asociată cu un indice de masă corporală inferior și o reducere a circumferinței taliei.

    Prin urmare, pentru a obține rezultate mai bune ar trebui să eliminați din alimentația voastră carbohidrați rafinați precum paste, alimente procesate, pâinea albă și cerealele de la micul dejun. În schimb includeți în dieta voastră pâine din cereale integrale, quinoa, hrișcă, orz sau ovăz.

    Creșteți aportul de proteine

    Proteinele sunt macronutrienți termogeni naturali care consumă mai multă energie pentru prelucrarea proteinelor decât folosește la prelucrarea grăsimilor sau carbohidraților. Așadar, în organism, proteinele acționează ca un arzător de grăsimi natural.

    Suplimente pe bază de proteine, precum proteine din zer, cazeina sau batoane proteice vă pot oferi un aport suficient de proteine pentru o zi întreagă. De asemenea, vă oferă o senzație de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, reduc apetitul și scad numărul de calorii consumate, ceea ce duce la o pierdere mai mare a greutății corporale.

    De asemenea, proteinele ajută organismul să își păstreze masa musculară și în timpul dietei. 

    Începeți un antrenament de forță

    Antrenamentul de forță este genul de exercițiu în care dezvoltați mușchii și forța. În general, acest tip de antrenament include și exerciții cu greutăți. Potrivit unor cercetări antrenamentele pentru creșterea mușchilor au o serie de beneficii pentru sănătate, mai ales când vine vorba de arderea grăsimilor.

    Mulți oameni fac greșeala de a avea un număr mare de repetiții cu greutăți mici atunci când doresc să ardă grăsime. Dacă vă antrenați cu greutăți mici, corpul vostru percepe semnalul și crede că nu mai aveți nevoie de mușchi și prin urmare îi poate folosi ca sursă de energie. Suplimentele, precum BCAAcreatina sau glutamina vă pot ajuta să creșteți forța în timp ce ardeți și grăsimile corporale.

    Consumați grăsimi sănătoase

    Grăsimile sănătoase promovează creșterea masei musculare și de asemenea, oferă senzație de sațietate. Perioada în care organismul prelucrează grăsimea durează un timp, iar în timpul acesta, veți resimți acea senzație de sațietate și, de asemenea, vă scade apetitul și senzația de foame.

    Uleiul de măsline, peștele, uleiul de pește, avocado, nucile și semințele sunt surse bogate în acizi grași omega -3, care oferă organismului uman multe beneficii inclusiv efectul de ardere a grăsimilor corporale. 

    Creșteți aportul de fier

    Fierul este un mineral care influențează mai multe funcții în organism. Deficiența de fier precum și deficiența de iod poate influența sănătatea glandei tiroide și prin urmare secreția hormonilor care reglează metabolismul.

    Odihniți-vă mai mult

    Somnul este un alt factor important care poate influența efectul unui arzător de grăsime. Nu credeți?

    Lipsa somnului poate duce la schimbări hormonale, care determină creșterea poftei de mâncare, ceea ce cauzează un risc crescut de obezitate. Un somn care durează cel puțin 7 ore pe noapte are mai multe beneficii pentru funcționarea întregului organism, pentru sistemul imunitar și nu în ultimul rând, pentru greutatea corporală.

    Aveți grijă să respectați orele de somn. Cel mai bine ar fi să vă stabiliți un regim de somn, să reduceți consumul de cafeină după amiaza și nu mai folosiți echipamente electronice înainte de somn. Dacă arzătorul de grăsimi pe care îl folosiți vă împiedică să aveți un somn liniștit, atunci ar fi bine să nu îl mai utilizați după ora 18:00 sau alegeți-vă un arzător fără cafeină, ca de exemplu L-carnitină.

    Sursa: Hardbody

    Mai puteti citi articole pe acelasi subiect precum:

    De ce e bine sa folosim suplimente nutritive?

    Ce efecte au aminoacizii BCAA asupra organismului

    Când și ce cantitate de proteine este necesară pentru obținerea unor rezultate maxime

    Cum să slăbiți sănătos

    Lista indicilor glicemici (ghid nutrițional)

    Proteinele și aminoacizii – substanțe anabolice


    your comment