• În toate cele 9 filme ale seriei Fast & Furios au apărut multe mașini-simbol emblematice însă una refuză să dispară și apare mereu, adică un 1970 Dodge Charger R/T negru cu o priză de aer cromată pe capotă. Este un muscler car legendar iubit de mulți fani ai filmului, modificat și îmbunătățit.

    Setul LEGO 42111 Dom’s Dodge Charger inspirat din filmul Furios și Iute

    Pentru fanii Dodge Charger și fanii LEGO acesta este un an extraordinar pentru că seria de seturi LEGO Technic a adus în prim plan prima mașină dintr-o serie de mașini inspirate din faimoasa franciză, setul LEGO Dom’s Dodge Charger 42111.

    Dacă îți dorești să trăiești experiența vitezei supreme cu acest Dodge Charger condus de neînfricatul pilot de curse stradale Dominic Toretto vezi motorul în V8, pistoane ce se mișcă și un sistem de direcție plus o canistră de nitro pentru putere suplimentară.

    Intră în lumea lui Dominic Toretto

    Recreează cascadoriile cu acțiune ale lui Dom, apoi expune mașina în faimoasa poziție cu roțile din față ridicate.

    Construcția începe cu structura internă a punții spate, integrând diferențialul și un suport foarte solid pentru axurile roților.

    Această mașină are o grămadă de detalii autentice, precum capota care se deschide pentru a dezvălui celebrul motor V8.

    Bolidul include și funcții precum pistoanele mobile, suspensia de tip wishbone, sistemul de direcție și turbosuflanta. În portbagajul mașinii se află o butelie de protoxid de azot, fiind jucăria LEGO perfectă prin care să îți reimaginezi urmăririle de mare viteză ale lui Dom!

    Lego 42111

    Fanii filmelor Fast & Furious cu vârste mai mari de 10 ani vor adora să pună mâna pe propria lor versiune din cărămizi LEGO a faimoasei mașini a lui Dominic Toretto și să recreeze momente clasice din film!

    Setul LEGO include 1077 de piese și reprezintă o provocare disytractivă pentru toți fanii pasionați de vehiculele de jucărie.

    Dimensionat perfect pentru a crea o formidabilă piesă de expus care să decoreze camera de zi, garajul, biroul sau cinematograful de acasă.

    Setul LEGO Technic 42111 Dom’s Dodge Charger este disponibil pe Mindtoys, iar celor care îl vor lua le urez spor la construit!

    Pe Mindtoys puteți găsii și noile seturi de la LEGO Star Wars: Casca de Stormtrooper 75276Casca lui Boba Fett 75277 sau D-O 75278.

    De asemenea puteți găsii alte seturi de la LEGO Speed Champions pentru pasionații de mașini, LEGO Friends unde poți creea o lume de poveste cu Mia și prietenele ei, LEGO DUPLO pentru micuții constructori, LEGO City, LEGO Creator 3in1, LEGO ClassicLEGO Ninjago și multe altele.


    your comment
  • Ramele, întrerupătoarele, capacele prizelor pot fi adesea trecute cu vederea când este vorba de curățare. Nu este chiar primul lucru la care oamenii se gândesc când fac curăţenie. Cu toate acestea, Timely vă recomandă să le curățați periodic. Aflaţi de ce trebuie să faceți acest lucru!

    De ce este necesar să curățăm ramele și întrerupătoarele prizelor?

    Ramele prizelor

    De ce ar trebui să le curățați?
    Motivele sunt similare cu carcasele comutatoarelor de lumină. Atrag germenii cu ușurință. De asemenea, culoarea se poate schimba în timp și poate colecta praf.

    Cum să le curățați în siguranță?
    Opriți alimentarea cu energie electrică pentru a preveni pericolele. Scoateți capacul plăcii de alimentare. Rama poate fi pur și simplu ștearsă cu apă caldă și săpun. Pulverizaţi cu o soluţie pentru îndepărtarea a prafului / murdăriei pe un tampon de bumbac și ștergeți cu grijă murdăria din priză. Dacă rama pare prea decolorată, înlocuiţi-o! Reporniţi alimentarea.

    Capacele întrerupătoarelor

    De ce ar trebui să le curățați?
    Acestea sunt locuri comune pentru germeni. Un întrerupător este pornit și oprit pe toată ziua și noaptea de mai diverse persoane. Chiar dacă locuiți singur, sunteți în continuare în contact continuu cu germenii din alte zone.

    Cum să le curățați în siguranță?
    Nu pulverizați niciodată produsele de curățare direct pe capacul întrerupătorului. Dacă lichidul a intrat pe placa de comutare, există un risc major de pericol. Asiguraţi-vă că electricitatea este oprită în casă. Acest lucru va preveni electrocutarea şi alte riscuri. Scoateți capacul intrerupătorului de pe perete cu o șurubelniță. Curățați-l direct cu săpun și apă caldă. Uscați-l bine și înșurubați-l pe perete, apoi porniți din nou electricitatea. Dacă aveţi un capace care nu se pot deşuruba, atunci aplicaţi soluţia pe o cârpă uscată şi ştergeţi capacul direct pe perete. Ca şi în cazul de mai sus, electricitatea trebuie oprită.

    Și dacă tot discutăm despre prize întrebarea se pune dacă aveți prize cu protecție pentru copii în cazul în care aveți copii?

    Prizele electrice se găsesc în aproape fiecare cameră dintr-o cameră, ceea ce reprezintă un risc constant dacă aveți copii. Mulți copii suferă arsuri și șocuri severe în fiecare an din cauza introducerii diverselor obiecte în găurile acestora.

    Preveniți acest lucru prin protejarea prizelor astfel:

    Combinația întrerupător cu priză

    Prizele cu întrerupător reprezintă un mecanism dual care blochează introducerea obiectelor în găurile acestora de către copii, aducând un plus semnificativ de siguranță.

    Prize cu clapetă

    Prizele standard cu protecție mecanică, cu clapetă, sunt la îndemână pentru oricine din punct de vedere financiar. Reprezintă o soluție ieftină și eficientă.

    Capace de protecție

    Capacele de protecție sunt perfecte pentru evitarea pericolului ca micuții năzdrăvani să bage mâna sau diverse obiecte în priză. Sunt potrivite atât pentru prize cu împământare cât și pentru cele fără.

    Daca v-ati gandit sa refaceti instalatia electrica sau construiti o casa noua pe timely puteti gasi produse electrice precum conductor cuprudoza, beccablu electric litatsiguranta automata.

    De asemeneanea pe Timely puteți găsi produse pentru instalații termicesisteme gazsisteme apasanitare sau electrice.

    Pe langa panouri solare si sistem solar presurizat, pe Timely mai puteti gasi fitinguri alamateava si fitinguri cupruteava si fitinguri PPR,teava si fitinguri pexalteava si fitinguri PVCfitinguri zincrobineti gazcontoare apamufe rapide si mansoane reparatiiobiecte sanitare, baterii.

    Alte articole ce v-ar putea interesa:

    Ghidul Timely: Cum aleg un panou solar?

    Sistem de panouri solare pentru preparare apa calda si incalzire

    Panouri solare: ce sunt si ce beneficii aduc acestea?

    Cate tipuri de panouri solare exista


    your comment
  • Fie ca detii o afacere, fie ca planuiesti sa ai o afacere, una dintre cele mai bune inspiratii ale tale poate veni dintr-o sursa neasteptata, inainte de toate astea trebuie sa ti cont de un singur lucru.

    Cinci lucruri pe care sa nu i le ceri niciodata contabilului tau

    Nu este vorba de primul tau angajat, de asistentul personal sau chiar de avocatul tau. De fapt, este vorba de persoana care iti calculeaza bugetul, finalizeaza platile si pregateste declaratiile si te ajuta sa incorporezi tehnologia in afacere pentru a te dezvolta eficient. Este vorba de contabilul tau.

    Avand in vedere amploarea experientei si bogatia cunostintelor dobandite prin colaborarea cu mai multe companii, un bun contabil are potentialul de a fi atat un mentor, cat si un partener – daca ii permiti.

    Odata ce ai gasit un contabil bun, ultimul lucru pe care ti l-ai dori sa il faci este compromiterea relatiei prin intrebari care nu sunt necesare, ciudate sau mai rau, prin obligarea la munca mecanica. In acest articol vei gasi 5 situatii in care nu trebuie sa iti pui niciodata contabilul sau firma de contabilitate.

    Nu ii cere sa iti plateasca taxele si impozitele

    Contabilul nu are voie sa se atinga de banii tai, sa iti faca plati si aici ma refer in special daca aveti o relatie externalizata. Dar nici daca ai un contabil „in house” nu il pune sa faca asta. Ia-ti un casier, pentru ca deontologia ii interzice sa lucreze cu bani, tocmai ca sa aiba grija de banii tai si sa verifice unde se duc cand se duc. El este cel care confirma platile efectuate in conformitate cu documentele.

    Niciodata sa nu iti obligi contabilul sa faca actiuni automate

    Unii antreprenori romani inca ii roaga pe contabili sa le gestioneze agenda, sa pregateasca platile manual, facturile si tranzactiile. Acestea sunt cu siguranta taskuri automate!

    Investeste in tehnologie si automatizeaza sisteme care iti vor face viata ta si munca contabilului tau mult mai usoare.

    Daca colaborezi cu o firma de contabilitate aceasta cu sigurata lucreaza cu un soft de contabilitate precum SAGA sau altele de acest tip.

    ContabilServ vine in ajutorul tau, prin experti contabili care sunt inconjurati de tehnologie, aplicatii si programe care iti eficientizeaza afacerea prin salvarea timpului si actiuni precise.

    Nu iti intreba niciodata contabilul cum performeaza afacerea ta

    De ce? Pentru ca ar fi trebuit sa stii asta deja!

    Diferenta esentiala dintre cele doua situatii este responsabilitatea. Un om care doar conduce prin functie nu va reusi niciodata sa detina in adevaratul sens al cuvantului o afacere, iar angajatii niciodata nu vor sti cum sa gestioneze lucrurile pentru a functiona corespunzator. Insa, un manager care imparte taskuri este un manager care isi cunoarte afacerea si stie cum sa distribuie roluri fiecaruia.

    Ca manager trebuie sa fii la curent cu tot ce se intampla in fiecare departament, chiar si in contabilitate.

    Contabilul sau firma de contabilitate te poate ajuta sa planifici si sa interpretezi numerele, dar tu trebuie sa ai o modalitate unica de a citi aceste date.

    Daca iti doresti ca afacerea ta sa aiba succes, fa-ti timp sa analizezi bugetele, cheltuielile si investitiile si implementeaza sisteme care sa stochete informatia, in asa fel incat sa o ai mereu la indemana.

    Nu ii cere sa iti intocmeasca contracte

    Nu ii poti cere asta pentru ca nu este avocat, este contabil. Rolul lui este sa iti solicite contractele, nu sa le intocmeasca. E adevarat ca nu are tariful unui avocat, insa nu despre asta este vorba. Apeleaza la profesionisti, pentru ca vei salva multi bani ulterior.

    Nu ii cere niciodata contabilului sa incalce regulile

    Nu compromite relatia cu contabilul tau, rugandu-l sa faca ceva corupt, care nu este etic. Pastreaza-ti mereu integritatea. Daca nu respecti acest lucru, s-ar putea sa se intoarca impotriva ta.

    Contabilul trebuie sa aiba incredere in tine si tu sa ai incredere in el. Daca acest echilibru se strica, lucrurile se pot sfarsi prost pentru unul din voi sau pentru amandoi.

    Contabilul ar trebui sa fie confidentul tau, ingerul pazitor, cel care te ajuta sa iei cea mai buna decizie si in cunostinta de cauza. Plateste-l la timp, trateaza-l cu respect, nu il minti si multumeste-i din cand in cand.

     

    Dacă dorești să faci parte dintr-un colectiv de profesioniști sau să apelezi la servicii de contabilitate vă așteptăm la sediul firmei de contabilitate, ContabilServ. Informațiile necesare le găsiți pe pagina de contact.

     

    Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitateconsultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.

     

    Articole din acelasi domeniu:

    Criterii de alegere ale unui expert contabil din Bucuresti

    Beneficiile colaborarii cu o firma de contabilitate

    Ce sunt serviciile de salarizare?

    Cat de mult ajuta un soft de contabilitate o societate?

    Cat de importante sunt serviciile de contabilitate de calitate


    your comment
  • Nutriția: De ce avem nevoie de proteine?

    Bazele nutriției

    Pentru a înțelege rolul nutriției în funcțiile vieții este important să ne dăm seama de structura hranei și de rolul pe care aceasta îl joacă în organism. Hrana aduce energie , deci calorii. Mâncărurile au trei elemente primare, și anume carbon, oxigen și hidrogen, care sunt componentele principale ale carbohidraților și grăsimilor. Proteinele conțin aceste trei elemente și, în plus, azot și sulf. Proteinele, carbohidrațiigrăsimilevitaminele și mineralele, suplimentele și apa sunt discutate separat în secțiunile ce urmeaza.

    Pe lângă proteine aveți nevoie și de suplimente nutritive cu aminoacizi precum BCAAglutaminăcreatină sau arginină.

    De ce avem nevoie de proteine?

    Proteinele mai pot fi numite și „materia vieții”. Ele sunt miezul corpului omenesc și lucrează în fiecare celulă a acestuia. De fapt, după apă, proteinele reprezintă cea mai mare cantitate de substanță din majoritatea celulelor.

    Proteinele îndeplinesc numeroase funcții esențiale în organism. Sunt necesare pentru dezvoltarea și regenerarea țesuturilor. Toate enzimele și majoritatea hormonilor sunt proteine. Acestea ajută la transportarea nutrimentelor și a oxigenului prin corp.

    Proteinele joacă un rol important în lupta împotriva bolilor, ele conținând anticorpi și alte elemente ale sistemului imunitar. Proteinele sunt și o sursă de energie. De fapt, în timpul unui efort brusc ce face inima să galopeze, organismul va folosi rezervele de proteine din mușchi înainte de a folosi grăsimile, aceste eforturi nefiind eficiente la arderea grăsimilor.

    Ce sunt proteinele și cum sunt folosite de organism?

    Fiecare proteină conține compuși azotați numiți aminoacizi, care sunt uniți sub forma unor lanțuri controlate genetic, și sunt legați prin legături peptidice.

    Lanțul de aminoacizi dintr-o proteină determină activitatea biologică a acesteia. De exemplu, proteinele din ficat sunt compuse din aceiași aminoacizi ca cele musculare, dar care sunt legați diferit astfel încât proteinele să îndeplinească funcții diferite în corp.

    Când consumăm proteine, enzimele digestive le descompun, mai întâi în peptide (grupuri mici de aminoacizi) și apoi în aminoacizi separați. Aceștia sunt absorbiți în sânge cu ajutorul intestinelor și, în final, organismul construiește proteine din ei sau îi folosește ca energie.

    Sunt toți aminoacizii la fel?

    Aminoacizii sunt clasificați în două categorii: esențiali și neesențiali. Aminoacizii neesențiali pot fi produși în corp în cantitățile cerute de acesta. Aminoacizii esențiali nu pot fi produși în corp ci trebuie să provină din mâncare, iar dacă nu este consumată cantitatea adecvată, organismul nu poate funcționa cum trebuie. Aminoacizii esențiali sunt în număr de opt.

    De câte proteine avem nevoie și care sunt cele mai bune sau mai complete surse?

    Cantitatea zilnică recomandată pentru adulți este de 8 grame de proteine pe fiecare kilogram al greutății corpului. Aceasta cantitate zilnică recomandată nu ia însă în calcul diferențele dintre metabolismele și masele musculare ale indivizilor activi și inactivi.

    Acest indicator se bazează pe concluzia argumentabil eronată și extrem de controversată ca atleții și sedentarii au aceleași necesități nutriționale!

    Totuși, studiile efectuate arată că, în timpul programelor de antrenament agresiv, indicatorul nu poate suporta câștigul semnificativ de masă musculară dorit de halterofili sau de alți atleți de performanță. Specialiștii în nutriția sportivilor sunt de acord că aceștia au nevoie de o cantitate de proteine cu de la 50 la 100% mai mare decât prevede indicatorul.

    Proteinele pot fi sintetizate într-o cantitate de 22 de grame în trei ore. Deci cantitatea de proteine ingerate ar trebui calculată conform cu acest lucru. Pentru a ne asigura că organismul este pregătit să acumuleze masă musculară, ar trebui ca 20% din cantitatea de calorii ingerate zilnic să fie proteine.

    O dietă sanatoasă trebuie să conțină toți aminoacizii esențiali. O proteină dietetică ce conține toți aminoacizii esențiali se numește proteină completă. Majoritatea proteinelor animale sunt complete; totuși foarte multe produse de origine animală au un conținut mare de grăsimi. Prafurile complementare dietelor aduc o soluție cu aport scăzut de grăsimi. Majoritatea proteinelor vegetale sunt incomplete, deci vegetarienii trebuie să consume o gamă largă de mâncăruri pe baza de plante pentru a obține toți aminoacizii esențiali.

    Articole din același domeniu:

    Nutritia: Ce rol au vitaminele si mineralele in alimentatie?

    Nutriția: Ce sunt carbohidrații si de ce sunt importanți?

    Nutriția: Ce sunt grăsimile și care sunt diferențele între acestea


    your comment
  • Cu totii am avut perioade in care calculatoarele noastre pareau ca au luat-o razna, ca nu mai asculta de nicio comanda ori ca mai mai au putin si explodeaza. Din nefericire, astfel de cazuri sunt tot mai frecvente, iar acest lucru se intampla de cele mai multe ori fie din cauza suprasolicitarii, fie a folosirii defectuoase de catre utilizatori.

    In oricare dintre cazuri insa pierderile colaterale exista, iar acestea se resimt cel mai mult la nivelul datelor. Acestea sunt stocate de cele mai multe ori pe aceeasi partitie pe hard-disk, astfel incat blocarea dispozitivului conduce la pierdere lor in totalitate. Cum procedam atunci cand ne pierdem datele si avem nevoie de recuperare date de pe hard-disk sau de pe un alt mediu de stocare pe care nu-l mai puteti accesa?

    Iata cum poti recupera datele de pe un hard-disk defect

     

    Cum procedam daca datele pe care le avem pe de pe un hard-disk despre care nu mai stim cat anume va mai functiona in bune conditii? Apelam la softurile de pe internet sau la mana unui specialist in recuperari date?

    Transferul fisierelor pe suport sigur 

    Pana la a apela insa la un  service specializat, o parte dintre utilizatori incearca recuperarea datelor pe cont propriu, chiar daca nu de fiecare data cu succes. In orice caz, sunt cateva operatiuni care nu dauneaza cum ar fi scanarea hard disk-ului cu soft pentru recuperarea datelor in conditiile in care acesta este functional dar datele au fost sterse/formatate accidental. Se mai poate incerca  transferarea fisierelor accesibile si intregi pe un alt suport sigur, de preferinta pe un hard-disk extern. In caz contrar, acestea pot fi transferate pe memory flash-uri sau stick-uri de mare capacitate, pana la remedierea problemei sau transferul lor pe un alt computer functional.

    Nu in ultimul rand, putem apela la varianta clasica a scrierii informatiilor pe DVD-uri, insa la dimensiunile si volumul de fisiere din zilele noastre, acest lucru este de domeniul trecutului. Bineinteles, varianta cea mai sigura pentru pastrarea datelor poate fi aceea s unui backup, dar si de stocare a lor intr-un fisier cloud. Insa, cum acest lucru rar se intampla, ramane sa apelam la variantele clasice.

    Softuri si instrumente la indemana

    Daca niciuna dintre metodele noastre de transfer al datelor nu mai este posibila, exista varianta recuperarii lor de pe hard-disk-ul care nu mai raspunde la comenzi. Acest lucru se poate face de catre specialistii in recuperari date, prin intermediul unor softuri speciale. Exista si posibilitatea incercarii de a recupera datele cu ajutorul unor softuri descarcate de pe internet, insa, service-urile de recuperare date detin softuri profesionale care nu pot fi descarcate de pe internet. Acesta este motivul pentru care apelarea la niste specialisti in recuperari date este solutia cea mai potrivita.

    Depistarea defectului prin metoda eliminarii

    De unde stim insa ca hard-disk-ul nostru este defect sau are doar o problema temporara de functionare? In primul rand, ceea ce trebuie sa ne dea de gandit sunt zgomotele ciudate pe care un hard-disk le scoate atunci cand da semne de oboseala. In al doilea rand, sunt o serie de mesaje care ne pot aparea pe ecranul calculatorului si care ne pot indica o problema la nivelul unitatii de stocare a datelor. In aceste conditii, inlocuirea hard-disk-ului cu un alt dispozitiv de stocare, pentru a vedea comportamentul, ne poate da indicii daca acesta trebuie reparat sau nu.

    Daca aveti nevoie de un service reparatii laptopbaterii laptopincarcatoare laptoptastaturi laptopdisplay laptopaccesorii laptop,componente laptop sau componente telefoncomponente tablete si laptop notebooksoftware nu ezitati sa accesati site ITpremium.ro


    your comment


    Follow this section's article RSS flux
    Follow this section's comments RSS flux